Andy Lee – biografie

Home $ Cinema $ Andy Lee – biografie

by | May 26, 2008 | Cinema

Andy Lee si-a inceput cariera in 1988 ca DJ TALES. Cu acest nume a aparut pana in 1995, apoi luandu-si numele actual de scena ANDY LEE. Dupa ce a debutat la club KU in Lippstadt, a urmat sa fie invitat in toata Germania dar in mod special in landul NRW. Ulterior a fost invitat si in alte tari precum Belgia, Yugoslavia, Spania, Olanda, Romania si USA.

Dintre cele mai importante evenimente ale carierei sale de 20 de ani de dj-ing ar fi clubul Limelight din Brooklyn/ USA (1992), Balmoral din Gent/Belgium (1994), Pulverturm din Munich (1995), Rumpeltänzchen Festival din Steinfurth/Germany (1997), Love Parade in Berlin (1999/ 2000) – Terminal float.
Ca rezident DJ, a mixat in 1988 in club KU in Lippstadt, in 1994 si 1995 in club Tribehouse in Neuss si in 2000 in 1st Aid Club in Leverkusen.

Primul sau disc s-a intitulat “Tales/Distortion” ce a aparut in Brooklin la labelul ACA’ in 1992. Tot in 2002 a mai lansat discul “Definition of existence” la casa de discuri Sounds good’ ca membru al Group X-centric, fiind ulterior remixat de Yogi van Bellen si licentiat catre Global Underground din UK. Dupa aceste 2 release-uri a luat o pauza lunga in ceea ce priveste productia muzicala, mai exact pana in 2006, pregatind pentru 2007 propriul sau label.

Andy Lee mixeaza mai multe stiluri ale muzicii electronice, depinzand de club, lume si atmosfera pornind de la minimal pana la techno si de la intelligent trance la influente house si techhouse. Ideea nu consta in cum e gatit mixajul de sunete ci cum e servit audientei. Andy isi descrie stilul ca fiind “minimal hypnotic rhythm” – un stil care nu poate fi descries totusi in cuvinte. E mai bine sa-l asculti!

Andy Lee va fi prezent vineri la main warm up party @ club Midi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!