Fumurile sunt mai limitate

Home $ Ale noastre $ Fumurile sunt mai limitate

by | Jan 6, 2009 | Ale noastre

O noua varianta a legii fumatului in spatiile publice precum cluburi, baruri, puburi sau restaurante isi intra in drepturi. Mai nou, fiecare dintre acest localuri trebuie sa se subordoneze noii legi care spune care spatiul pentru fumatori trebuie sa fie la fel ca pentru cel pentru nefumatori si trebuie ventilat si izolat. Aceasta lege a intrat in vigoare incepand cu prima zi a noului an iar amenzile se anunta destul de usturatoare.

Pentru localurile ce au un spatiu mai mic de 100 de metri patrati ofera posibilitatea alegerii exclusivitatii pentru fumatori sau pentru nefumatori. Daca ar fi sa discutam aceasta parte din lege tare ma tem ca multi vor da faliment imediat ce fac alegerea targetului de nefumatori.

Aceasta lege totusi nu este veche insa acum s-a adaugat o ordonanta de urgenta. Totusi legea, in prezent, nu va avea prea mare impact asupra fumatorilor. Fumatul tine de socializare iar tinerii, in special, obisnuiesc sa iasa in oras avand acest singur scop. Problema este ca in viitorul apropiat vom observa tot mai mult fum in spatiile destinate fumatului si stim cat de bine o duc sistemele de ventilatie din majoritatea localurilor unde obisnuim sa ne petrecem timpul liber.

In majoritatea tarilor fumatul este interzis in astfel de localuri si se observa clar ca mai mult de 2-3 tigari pe durata timpului petrecut nu reusesti sa fumezi pentru ca trebuie sa iesi pana afara pentru a-ti satisface acest viciu. Pana nu se va implementa aceasta lege si la noi nu se va simti o scadere in numarul fumatorilor.

Voi ce spuneti ? Sunteti fumatori ? Ce localuri preferati ? Criteriul acesta este important in alegerea unui local ?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!