Workshop demonstrativ producing @ Delahoya 2009

Home $ Articole $ Workshop demonstrativ producing @ Delahoya 2009

by | Apr 14, 2009 | Articole

Workshop demonstrativ producing – cum se produce muzica electronica @ Delahoya 2009

Miscarea muzicala electronica n-ar fi existat daca nu s-ar fi produs muzica electronica iar aceasta nu s-ar fi putut produce daca n-ar fi aparut instrumentele muzicale electronice.

Muzica electronica a aparut la inceputul anilor ’70 cand formatii precum Kraftwerk si ulterior Dangerine Dream sau Yello au socat lumea intreaga cu crearea unor piese folosind exclusiv aparatura electronica (mai exact instrumente electronice improvizate, create chiar de acesti artisti). La inceputurile existentei muzicii electronice, crearea unei piese necesita folosirea unei multitudini de aparate si instrumente electronice, interconectarea lor si producerea efectiva a unei piese necesitand de multe ori si cunostinte de electronica nu doar muzicale. Desigur, cu trecerea anilor au aparut instrumentele muzicale electronice de serie (mare sau limitata) iar numarul artistilor s-au inmultit. Astfel, au aparut tot mai multe productii muzicale, tot mai multe discuri produse iar industria muzicii electronice a inceput sa prinda contur.

Mai tarziu a aparut posibilitatea interconectarii calculatorului prin interfata Midi la diverse aparate si instrumente electronice ceea ce a simplificat din ce in ce mai mult munca artistilor care doreau sa produca muzica. Aparitia programelor tip sequencer si ulterior al celor tip VST au inlesnit si mai mult accesul artistilor la productia muzicala.

Workshop-ul demonstrativ se va focusa in special pe aceasta ultima tendinta de a crea muzica cu ajutorul calculatorului, a programelor tip sequencer si a celor tip VST, prin intermediul keyboard-ului si a controlerului folosit prin interfata MIDI.

Astfel, vor fi prezentate modalitati de creare a sunetelor, prelucrarea lor, filtrarea acestora de zgomot, crearea unei piese de la A la Z ( alegerea percutiei, crearea ritmului, crearea liniei melodice, asamblarea piesei, channel mixing, mastering, etc.) De asemenea se va face o demonstratie de inregistrare a vocii, prelucrarea ei, transformarea ei prin adaugarea de efecte. Demonstratia va fi facuta de unii dintre cei mai talentati si prolifici producatori romani care au realizat si lansat piese la diverse case de discuri din tara si din strainatate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!