Au inceput Zilele Orasului Gura Humorului 2009

Home $ Cinema $ Au inceput Zilele Orasului Gura Humorului 2009

by | Jul 10, 2009 | Cinema

Astazi, 9 iulie 2009, au inceput, oficial, Zilele Orasului Gura Humorului – editia 2009.

Pregatirile au fost in toi, tot “staff”-ul a lucrat intens pentru a pregati si pentru a da startul oficial pentru Zilele Orasului incepand de vineri.

Astazi, ziua a fost dedicata Festivalului National “Doina, Doina, cantec dulce” – editia XII – eveniment ce a avut loc la Casa de Cultura. Intre timp, tarabele cu mici, hamsii, popcorn si alte “d-ale gurii” plus bere si multe altele au fost instalate si carbunii au inceput sa arda. Cum acest eveniment este unul anual, humorenii nerabdatori au si iesit in centrul orasului pentru a se bucura de “un mic si-o bere” admirand ridicarea scenei si pregatirile finale. Din pacate vremea urata s-a abatut asupra orasului si toti cei iesiti in oras au fost nevoiti sa se adaposteaza timp de aproape o ora si sa astepte trecerea ploii. Mai jos puteti vedea o scurta galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Desi anul acesta evenimentul in sine este mai sarac din punct de vedere al artistilor si al programului in sine, organizatorii reusesc totusi sa mentina niste standarde si anunta ca vor urca pe scena nume ca: Semnal M, Anda Adam, Sistem, Stela si Arsinel, Axiome, Mircea Baniciu si … surpriza pentru editia din acest an: ABBA Da Capo (trupa “cover” dupa celebra trupa ABBA).

De vineri incepe si Festivalul International “Umor … la Gura Humorului” – festival de grafica satirica si literatura umoristica, eveniment ce l-a avut ca invitat special, in mai fiecare an si speram ca si in acest an, pe Stefan Popa Popa’s. Si anul acesta nu vor lipsi: balul gospodarilor, parada portului popular, parada cailor si a cainilor de rasa si, incepand cu acest an, se anunta un festival culinar denumit “Barabula de aur”, manifestare menita sa promoveze bucataria traditionala bucovineana.

Din program nu vor lipsi recitalurile de muzica populara cu artisti locali si regionali si promovarea unor trupe locale atat vechi cat si noi.

Daca sunteti interesati de programul complet plus alte detalii puteti gasi aici mai multe informatii. Vom reveni cu detalii in fiecare zi asupra acestui eveniment 😉

Acest articol face parte dintr-o serie de articole ce apartin ClujLife Summer Tour 2009.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!