Parov Stelar lanseaza noul album “Coco” si la Cluj Napoca

Home $ Interviuri | #clujlife $ Parov Stelar lanseaza noul album “Coco” si la Cluj Napoca

by | Sep 17, 2009 | Interviuri | #clujlife

COCO – albumul cu numarul 4 semnat Parov Stelar

Despre album
Acest dublu CD continua ceea ce Parov Stelar a adus prin LP-urile sale de succes “Rough Cuts”, “Seven And Storm” si “Shine”. El dezvolta bine-cunoscutul sau sound jazzy, adaugand in acelasi timp noi elemente stilistice pieselor sale. In plus, productiile lui Parov Stelar destinate ringului de dans, care pana acum au fost publicate numai ca si single-uri, isi gasesc locul in mod intensiv pe acest nou album. Se intalnesc cu sunetul melancolic si melodios care formeaza acea nota specifica lui Parov, cunoscuta publicului din albumele sale anterioare, dar care acum este condimentata cu beat-uri de hip-hop si synth-pads. Prin acest LP, Parov Stelar reuseste sa creeze cai de comunicare intre propriile sale lumi muzicale, la fel cum face cu muzica dance in general. Pe langa cele doua piese in duet cu Max The Sax, saxofonistul din band-ul sau live, Parov a cooperat cu sase vocalisti provenind din diferite genuri muzicale. in mod particular, vocea cantaretei Lilja Bloom da o nota aparte acestui album. Aceasta face, din nou, din albumul “Coco”, o experienta unica.

Albumul “Coco” va fi lansat in aceasta luna si la Cluj Napoca printr-un eveniment inedit. Pentru prima data, clubbing in mall – Electro-Night. All night. Powered by Parov Stelar & Band.

Interviu cu Parov Stelar avand ca subiect noul sau album “Coco”

Cat a durat munca la albumul “Coco”?
De fapt, intreaga mea viata. La fel ca si pentru celelalte albume ale mele, fiecare zi din viata mea are o influenta importanta. Albumul, crearea lui, este o oglinda sau, mai bine, o busola care indica pozitia mea la un moment dat. Este o reflectare a sufletului meu, la fel cum este a muzicii mele. Pentru a gasi aceasta “pozitie” particulara, si productia propriu-zisa a albumului, mi-au trebuit 2 ani.

Cat de mult este influentata munca ta de studio de cooperarea cu muzicienii live?
Dintre toti muzicienii din trupa, cel mai important pentru mine off stage este saxofonistul Max The Sax. Avem un schimb continuu pe compunerea de piese si pe compozitii. Deoarece las mult spatiu pentru improvizatia muzicala in compozitiile mele, am invatat foarte multe de la toti, cu fiecare show.

Albumul “Coco” are multe piese dance, piese care n-ar fi fost lansate pe albumele tale anterioare. in trecut, acestea erau lansate ca single-uri. Noul album e mai potrivit pentru o ascultare completa. De ce ai schimbat abordarea?
De fapt, nu e atat o “schimbare”, cat este o combinatie logica intre doua aspecte diferite. Este felul meu de a face “sa cada zidul” intre ele. Ambele personaje din interiorul lui Parov Stelar sunt acum pregatite sa danseze impreuna.

Ce sau pe cine reprezinta numele de “Coco”?
“Coco” este un personaj fictiv. Ea m-a acompaniat de-a lungul vietii mele. Nu pot s-o ating, si nici nu pot s-o descriu in cuvinte. Uneori ea este o depresie, alteori o exaltare. Alteori ea e doar o umbra. Sau uneori reuseste sa ma surpinda cu cate un concert foarte reusit. Noi doi ne cunoastem de peste 25 de ani deja.

De unde a venit ideea pentru coperta de album?
Asta trebuie s-o intrebi pe “Coco”. Ea a fost directorul pentru acest album.

Care este cel mai important lucru in privinta lui “Coco”?
“Coco” se foloseste de erotismul lui “n-ai s-ajungi niciodata la tinta”. Ma impinge inainte, mereu si mereu, desi sunt constient ca “n-am sa ajung niciodata”. Am suferit multa vreme de aceasta idee. Acum am libertatea constiintei ca, oricum ar fi, eu voi fi mereu liber. Mi-am acordat tocmai aceasta “libertate” cand am produs “Coco”. Mi-am permis mie insumi sa ma eliberez de lanturile genurilormuzicale.

Mai multe despre evenimentul de pe 26 septembrie puteti gasi pe site-ul oficial.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!