Festivalul SoNoRo poposeste la Cluj Napoca

Home $ Festivaluri $ Festivalul SoNoRo poposeste la Cluj Napoca

by | Oct 14, 2009 | Festivaluri

Festivalul SoNoRo poposeste la Cluj Napoca in 12 noiembrie 2009

Festivalul SoNoRo continua o aventura muzicala exemplara, pentru al patrulea an consecutiv. In plus, sub genericul On Tour, evenimentul poposeste la Cluj-Napoca, pentru a doua oara in istoria manifestarii, prin intermediul concertului care va avea loc in data de 12 noiembrie, la Universitatea Babes-Bolyai, in sala Auditorium Maximum.
Cea de-a patra editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se va desfasura anul acesta intre 1 si 12 noiembrie, continuand traditia concertelor de exceptie care au consacrat acest eveniment special. Astfel, SoNoRo 2009 va cuprinde o serie de 9 concerte, care se vor desfasura la Bucuresti, la care se adauga alte doua, programate la Cluj-Napoca si la Iasi.

La Cluj-Napoca, concertul se va derula joi, 12 noiembrie, incepand cu ora 19.00, in sala Auditorium Maximum a Universitatii “Babes-Bolyai”. Cu acest prilej, vor evolua in fata publicului clujean artisti cunoscuti – atat romani: Razvan Suma (violoncel), Razvan Popovici (viola), cat si straini: Diana Ketler (Letonia, pian), Alina Pogostkina (Germania, vioara) si Alexander Sitkovetsky (Marea Britanie, vioara).
Astfel, publicul va avea prilejul sa-l revada pe tanarul violoncelist clujean Razvan Suma, absolvent al Liceului de Muzica din municipiu, caruia renumita publicatie germana “Das Orchester” ii recunoaste meritul de a fi “fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea si inteligenta sa”.

In programul concertului de la Cluj vor fi incluse urmatoarele momente:
Wolfgang Amadeus Mozart – Trio “Kegelstatt” pentru vioara, viola si pian in mi bemol major;
Antonín Dvorák – Terzetto pentru doua viori si viola in do major, op.74;
Johannes Brahms – Cvintet cu pian in fa major, op.34;

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca au fost puse in vanzare astazi si se gasesc in magazinele Diverta, respectiv pe website-urile myticket.ro si ticketpoint.ro.

Mai mult despre SoNoRo:
Festivalul SoNoRo ii reunenste pe cei mai apreciati interpreti de muzica de camera ai momentului, din Londra, Berlin, Tokio, München, Bucuresti, Paris, San Francisco, Zürich si Viena. Acestia sunt: Diana Ketler (pian), Mihaela Ursuleasa (pian), Gilles Apap (vioara), Corinne Chapelle (vioara), Daishion Kashimoto (vioara), Alina Pogostkina (vioara), Alexander Sitkovetsky (vioara), Jurg Dähler (viola), Razvan Popovici (viola), Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel), David Cohen (violoncel), Petru Iuga (contrabas), Chen Chalevi (clarinet), Andu Dumitrescu (VJ) si membrii formatiei “Colours of Invention”: Myriam Lafargue (acordeon), Ludovite Kovac (tambal) si Philippe Noharet (contrabas).

Gandit ca o platforma de comunicare muzicala de prestigiu, menita sa integreze Romania in circuitele artistice internationale, festivalul SoNoRo ii ofera si in 2009 publicului autohton o experienta muzicala de neuitat.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!