Serile Filmului Gay – editia a 6-a

Home $ Festivaluri $ Serile Filmului Gay – editia a 6-a

by | Oct 19, 2009 | Festivaluri

Serile Filmului Gay – editia a 6-a @ Casa Tranzit – 19 – 25 octombrie 2009

Incepand de astazi, 19 octombrie, ora 19.00, la Cluj Napoca incepe cea de-a sasea editie a festivalului international de film “Serile Filmului Gay” organizat ca in fiecare an de “Be An Angel Romania”, organizatia gay locala. Festivalul se va intinde pe parcursul unei saptamani.

“Filme. Doar arta. Ca sa ne cunosti mai bine.” este motto-ul din acest an prin care, organizatorii, incearca sa explice tuturor ca acest festival este doar o forma de vizibilitate a stilului de viata, a sentimentelor identice si a problemelor cu care se confrunta cei cu o alta orientare sexuala decat cea a majoritatii.

Serile Filmului Gay va aduce in octombrie la Cluj filme in premiera in Romania, de la scurt metraje si documentare pana la filme artistice de lung metraj.

Pe langa proiectiile filmelor aflate in competitie, festivalul va mai cuprinde work-shop-uri, dezbateri, expozitii, spectacole, petreceri precum si “Gala Premiilor Gay din Romania”, manifestare ce va desemna personalitatile vietii publice romanesti care s-au implicat sau au sprijinit comunitatea gay-lesbi din Romania in acest an.

Intrarea la evenimente va fi libera.

Locatie: Casa Tranzit (Str. Baritiu nr. 16)

“Este un festival la care publicul, in majoritatea lui, este compus din persoane heterosexuale. Cine crede ca este un festival destinat exclusiv persoanelor gay si lesbi, greseste. Este un eveniment care isi propune sa schimbe conceptiile si stereotipurile despre noi, care sa ne puna in legatura unul cu celalalt si care sa promoveze toleranta.
Asadar, la editiile de pana acum ne-am bucurat ca in fiecare an, sala a fost plina de studenti si de persoane interesate de problematica LGBT. Ne-am simtit foarte bine si toata lumea a fost prietenoasa, neexistand nici cel mai mic incident” – a declarat Tudor Sandu, Coordonator Program SFG 2009

Intregul program il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!