Pauli Steinbach @ Delahoya 2010

Home $ Cinema $ Pauli Steinbach @ Delahoya 2010

by | Mar 30, 2010 | Cinema

Pauli Steinbach – un alt invitat confirmat pentru Delahoya 2010

Alaturi de Sven Vath a pus bazele celebrului label Cocoon.
Pauli Steinbach activeaza ca dj profesionist inca din 1989 si este, alaturi de Sven Vath, printre pionierii muzicii techno din Germania. Impreuna cu acesta, in anii 1990/91 a organizat primele Techno-Parties in legendarul club ‘Omen’.
De altfel, activitatea sa ca dj si ca A&R Manager merge in parallel si totodata impreuna cu bunul sau prieten si coleg de label, Sven Vath. Experienta sa extrem de bogata in ceea ce inseamna scena muzicii electronice s-a consolidat inca din 1991 cand a inceput sa lucreze si ca A&R Manager la diferite labeluri, intai la Logic Records, unde a lucrat pana in 1993, apoi pana in 1996 in cadrul altui label legendar EyeQ / Harthouse, cel mai important label techno la acea vreme.
Intre 1996 si 1998 s-a dedicat exclusiv dj-ingului calatorind astfel in intreaga lume: Mexic, Argentina, Costa Rica, USA, Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Kenya si bineinteles in toata Europa. Peste tot pe unde a fost invitat, Pauli a raspandit muzica sa, pe care a denumit-o Progressive Techno, in seturi ce au durat chiar si 10 ore.
In 1998 Pauli a decis sa se stabileasca o perioada in Mexic, in Playa del Carmen (in Caribic-ul Mexican) unde pe langa activitatea de dj, a manageriat clubul ‘Espiral’.
Un an mai tarziu s-a intors in Germania, din nou ca A&R Manager, de data aceasta la alt label important din acea perioada – Frisbee Records. In 2000 l-a urmat din nou pe Sven Väth pentru a pune bazele labelului care in ziua de azi e lider al muzicii electronice: Cocoon Records. In calitate de label manager, a reusit ca in scurt timp sa faca din Cocoon un label de prima importanta pe scena mondiala a muzicii electronice, un label care s-a dezvoltat pe mai multe dimensiuni si a fost o platforma de lansare a multor artisti inovativi si a multor concepte revolutionare.
In perioada august 2000 si decembrie 2003, Pauli Steinbach si Chris Liebing au realizat cea mai de success emisiune radio din Germania dedicate muzicii electronice: ‘Pitch Control’ la postul de radio HR XXL.
Odata cu deschiderea revolutionarului club Cocoon din Frankfurt am Main, pe langa alte party-uri de pe alte meleaguri, Pauli Steinbach a activat si activeaza ca dj rezident in acest club si desigur din cand in cand si in varianta sezoniera a Cocoon-ului din Amnesia Ibiza.
Mai trebuie mentionat faptul ca Pauli a fost primul artist Cocoon care a adus in Romania muzica specifica acestui label inca din 2003, in cadrul festivalului Delahoya.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!