Poze: Start TIFF 2010

Home $ Festivaluri $ Poze: Start TIFF 2010

by | May 29, 2010 | Festivaluri

Astazi, 28 mai 2010, s-a dat startul editiei cu numarul 9 a Festivalului International de Film Transilvania.

O gala de deschidere la care au asistat peste 1500 de persoane

Inceperea galei de deschidere a fost programata la 21.30 iar cu o ora mai devreme deja Piata Unirii era inchisa si plina de doritori, pregatiti, sau nu, deja cu biletul in mana. Startul “in incinta” s-a dat drumul putin dupa ora 21 iar programul a fost decalat cu doar 15 minute.

Pentru inceputul programului s-a oferit un mic preview al filmului “Dracula” ce va rula la Castelul Banfy din Bontida, duminica de la h21.30. Filmul vine cu o coloana sonora compusa de Gary Lucas, artist care va oferi un live act chiar in timpul proiectiei.

Desigur, s-a tinut si un “welcome speech” oferit de Tudor Giurgiu, organizatorul festivalului, Mihai Chirilov, directorul artistic, si, nu in ultimul rand, Sorin Apostu, primarul orasului.

Doua momente emotionante au marcat seara si au fost dedicate unor personalitati marcante ale cinematografiei autohtone. Este vorba de marele actor Jean Constantin care, din pacate, s-a stins din viata foarte de curand si Ron Holloway, critic de film si prieten bun al festivalului.

A urmat apoi proiectia mult asteptata a filmului “Soul Kitchen“, o comedie facuta in Germania (2009) de Fatih Akin, un regizor turc.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

O alta galerie foto gasiti si pe pagina de facebook oficiala TIFF.

Inainte de marele eveniment din Piata Unirii, la Cinema Republica a avut loc proiectia de gala a filmului coreean. A fost proiectat filmul “Mama” in regia lui Bong Joon-ho (129 min), cu ocazia aniversarii a douazeci de ani de relatii diplomatice desfasurate cu succes intre Coreea si Romania.

Astazi, desi toate cinematografele din oras au rulat filme pe banda, am luat-o mai usor si am trecut doar prin centru, sa observ stadiul pregatirilor si cum se desfasoara, in paralel, Festivalul Inghetatei.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Tot incepand de astazi, a inceput si Targutu’ Vintage. Cateva poze de la locatie:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Targutu’ tine tot weekendul, asa ca aveti timp sa faceti o vizita si poate sa va alegeti ceva frumos 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!