TIFF 2010: Metropolis

Home $ Cinema $ TIFF 2010: Metropolis

by | May 30, 2010 | Cinema

TIFF 2010: Metropolis

Un eveniment special a avut loc aseara la Cinema Republica. A fost proiectat celebrul film “Metropolis” (Germania, 1927) in varianta restaurata si integrala.
Pentru cei care nu stiu, filmul a fost proiectat, pana acum, intr-o varianta nefinalizata. In 2008 au fost descoperite alte parti ale filmului iar acesta a fost recent restaurat. Povestea detaliata aici.

O experienta unica pentru acest film mut al lui R. Fritz Lang datorita unui soundtrack live oferit de Antonio Bras.

O muzica electronica care se potriveste perfect cu povestea filmului, desi, in comparatie cu 1927, cultura muzicala si semnificatia pentru film s-au schimbat mult. Se regasesc diferite stiluri ale muzicii pop electronice specifice unei culturi de club (down-tempo, trance, ambient sau industrial). Se mai regasesc pasaje rock impreuna cu sample-uri de chitara, pian sau elemente percusive.
Sountrack-ul a fost special creat pentru acest film si ofera o experienta inedita prin transpunerea sentimentelor, a tensiunii sau a pericolului cu care se confrunta actorii. Sporeste efectul emotional si proiecteaza imaginile in viitor / in prezent pentru o armonie clara dintre clasic si modern.

Totusi, desi filmul a fost creeat acum 83 de ani, actiunea nu pare deloc deplasata. Este o poveste de viitor care nu se diferenteaza cu prea mult, in ideea de baza, cu prezentul nostru. Multe idei prezentate, diferite actiuni, stiluri si faze tipic actoricesti, le regasim si astazi in multe filme. Pana la urma si regizorii contemporani au avut nevoie de o inspiratie de baza 🙂

Filmul a rulat in doua calupuri, cu o pauza de 15 minute, avand un total de 2h si 27m. Din pacate, nu va mai rula pe parcursul acestei editii de TIFF insa, daca aveti ocazia, va recomand sa-l vedeti.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!