Peninsula 2010 – noutati

Home $ Cinema $ Peninsula 2010 – noutati

by | Jul 21, 2010 | Cinema

Se apropie o noua editie Peninsula iar organizatorii au anuntat deja multe surprize.

Astazi a avut loc o conferinta de presa la Tg. Mures unde invitati speciali au fost Bodor László (directorul festivalului), Nicu Covaci (solist Phoenix) cat si membrii trupei Omega, trupa ce va concerta in cadrul festivalului.

În opinia solistului Phoenix, Nicu Covaci, Peninsula este un eveniment de care este nevoie.
“Faptul că aici m-am întâlnit cu prietenii mei de la Omega demonstraeză acest lucru. Peste doi ani sărbătorim şi noi, şi ei, 50 de ani de existenţă”, a afirmat Covaci, adăugând că cele două formaţii au împreună 100 de ani de rock, pe care îl aduc la Peninsula.

Basistul Omega, Mihály Tamás, şi-a exprimat speranţa că Peninsula va deveni cel mai mare festival din Europa de Est. “Acesta este motivul pentru care am renunţat la principiul nostru de a concerta doar acolo unde suntem singurii invitaţi. Ne pregătim cu mari emoţii de recitalul acesta şi promitem să dăm tot ce e mai bun din noi, pentru că am ridicat foarte mult ştafeta: în 2004, la ultimul nostru concert de la Târgu Mureş, stadionul s-a dovedit neîncăpător şi am pus acel recital în top 5 cele mai bune concerte din cariera noastră de 48 de ani”, a spus artistul.

O nouă promoţie la bilete, TIFF şi zeci de programe non-muzicale

Grupurile de prieteni care doresc să participe la Festivalul Peninsula pot obţine abonamente la prețul special de 180 de lei față de prețul normal de 199 de lei pentru grupuri de 20 de prieteni. Oferta este valabila pana la sfarsitul lunii august in reteaua Eventim.

Printre noutățile evenimentului se numără şi proiecţia filmelor selectate de TIFF. Astfel, pe toată perioada festivalului vor rula câte trei filme pe zi, respectiv două dintre ele vor fi prezentate în cort, între orele 13-17, iar al treilea va fi proiectat în aer liber, între orele 21 şi 23.

Festivalul readuce Zona Artei, cu body painting, hair styling şi multe alte surprize chiar şi pentru cei mai extravaganţi dintre peninsulari.

Sporturile extreme vor fi din nou unul din punctele de atracţie ale festivalului, vizitatorii având din nou ocazia să practice bungee jumping, căţărare pe peretele artificial sau zipline (tiroliana) şi să joacă sporturile de echipă în cadrul seriei de competiţii Peninsula.

Intreg programul de activitati va fi definitivat si postat aici.

Dub FX şi noi confirmări autohtone la Peninsula 2010

4 locaţii muzicale, peste 70 de trupe şi DJ-i – acestea sunt numerele cheie ale verii, cele care descriu Festivalul Peninsula care va avea loc între 26 şi 29 august la Tîrgu Mureş.

O noua confirmare in line-up-ul festivalului: DUB Fx. Artistul de strada va oferi un spectacol deosebit alaturi de logodnica sa, Flower Fairy, saxofonistul Mr. Woodnote precum şi mai mulţi invitaţi speciali.

Un alt cadou dedicat fanilor muzicii electronice de underground sunt britanicii de la Nero, trupa numărul unu al scenei dubstep.

Oferta autohtonă a Festivalului Peninsula se îmbogăţeşte cu un recital al celor de la Vama, formati ce va concerta in prima zi. Tot in prima zi vor urca pe scena si timisorenii de la Persona.
Alte nume confirmate: Directia 5, Blazzaj, Ultimul Rand, Butterflies In My Stomach, Taxi si Partizan.

Intregul program il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!