Poze: Peninsula 2010 – ziua #2

Home $ Festivaluri $ Poze: Peninsula 2010 – ziua #2

by | Aug 28, 2010 | Festivaluri

Peninsula 2010 @ Tg. Mures – ziua #2

Ora 17.30 si Directia 5 pe scena mare. Asa a inceput ziua #2. Cu un soare arzator, multa lume inca la strand sau odihnindu-se prin corturi sau iarba, si un public infim la scena mare, Directia 5 si-au facut spectacolul. Nu am rezistat prea mult si am mers la Kiss Stage unde Blazzaj faceau senzatie unui public, surprinzator, mai numeros.

Pe o vreme torida, publicul incepea sa apara de ici si colo iar scenele incepeau sa ofere contur atmosferei. La scena mare, Quimby (HU), un fel de Vama Veche in perioada lor de glorie, faceau spectacol. Totusi nu am zabovit mult pentru ca Parov Stelar & Band erau anuntati la scena Kiss. Chiar daca era pauza, timp in care trupa sa se instaleze, multi si-au ocupat primele randuri. Altii si-au cautat zone cu umbra si au asteptat .. pe iarba 🙂 Cu mici probleme si o intarziere prelungita cu 15 min, acordurile de swing au inceput sa se auda insa aproape ca au fost acoperite de urlete si tipetele publicului destul de numeros pentru ora 19. Da, unul dintre momentele principale ale zilei. Pacat de caldura, ar fi fost mai ok o ora mai tarzie pentru Parov si trupa. Dupa concert a urmat un mic interviu, il vom publica luni 😉

La Ciuc Stage, Ultimul Rand au deschis ziua insa, vorba aia .. “da’ chiar nimeni?”. Mai tarziu au inceput sa mai apara persoane in fata scenei insa la inceput atmosfera putea fi descrisa intr-un singur cuvant: “trista”.

Ora 21, scena mare si un public extrem de numeros. S-a simtit ca e deja a doua zi din festival iar publicul cu siguranta s-a dublat. Daca in prima zi au fost 11.000 de peninsulari, ieri, cu siguranta cifra oficiala s-a apropiat de 25.000. The Rasmus au urcat pe scena, o trupa de care nu prea am mai auzit in ultima vreme insa tot la fel de tineri pareau ca si acum 5-6 ani, cand ii vedeam doar in videoclipul piesei “In the shadow”. Trupa a mai fost invitata si la editia din 2006 si au tinut sa multumeasca pentru invitatia de anul acesta.

Despre spectacol nu ar fi prea multe de povestit. Nefiind atras de genul muzical am preferat sa trec pe la scena Kiss unde Dan Helciug cu al lui Spitalul de Urgenta isi aminteau de zilele de glorie. Un show … mai old school 🙂

In acelasi timp, la Ciuc Stage, Compact urmau sa inceapa. Un public mai in varsta, in principal, iar ei .. la fel.

Evenimentul principal al zilei: ora 23, main stage. Gorillaz Sound System au urcat pe scena !!! Privind in spate, dand o tura prin multime, as putea compara publicul cu cel de anul trecut de la Prodigy. Nu chiar atat de numeros dar incet cifra ar putea sa se apropie. Un spectacol audio vizual de exceptie si aceeasi misteriozitate legata de artisti. Scena a fost acoperita iar trupa putea fi privita … mai rar, doar umbrele lor fiind proiectate. Un mashup de exceptie, atat cu piesele semnate de ei ca simpli Gorillaz cat si piese cunoscute de la arstiti precum Snoop Dogg, Dr Dre, Florence, Jacksons 5 si … multi multi altii. Prima parte a spectacolului a fost mai “Gorillaz”, a doua fiind “prea inspirata” din muzica altor artisti.

Surprinzator, scena Ciuc, pentru prima data, avea un public mai numeros si o atmosfera de invidiat. Desi credeam ca toti sunt la main stage, Charlie faceau spectacol.

Deja era trecut de miezul noptii iar petrecerile incepeau oficial si peninsularii se indreptau catre Kiss Stage sau Freedom Arena. La Kiss, Nero “rula” un dubstep agresiv iar la Freedom Arena, Fedde le Grand isi facea aparitia.

Per total, ziua #2 s-a simtit oarecum mai “light” fata de prima zi. Au fost mai putine momente importante insa mai de calitate. Parov Stelar & Band si Gorillaz Sound System au fost principalele momente ale zilei. Din ce s-a observat pana acum si ce se anunta si in urmatoarele doua zile, scena Kiss e cea mai apreciata.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!