Poze: Ada Milea @ Janis Stuf

Home $ Articole $ Poze: Ada Milea @ Janis Stuf

by | Sep 20, 2010 | Articole

Ada Milea @ (1 an de) Janis Stuf – 19 septembrie 2010

Desi unii abia asteptau concertul se pare ca nu a iesit prea bine iar a doua zi au si inceput sa apara reactiile. O recenzie asupra concertului va oferim si noi, prin ochii si cuvintele colegului Andrei Amaricăi.

Janis Stuf a dorit să sărbătorească aseară 1 an de la înființare cu o cântare, și așa scumpa de Ada Milea a apărut în jurul orei 23:30, cu o mică întârziere motivată bine, venind din Târgu Mureș direct de la o piesă de teatru. Și așa draga de ea a început cu “Doi zece”, piesă ce până la urma au învățat-o cu toții, sunetul lăsând de dorit pe parcursul întregii seri. Pentru un artist de talia Adei, localul ar fi putut face un efort ceva mai mare pentru a nu ne sparge urechile cu microfonii. Asta când microfoanele chiar mergeau.
Publicul încălzit bine deja, gălăgios, sufocat și înghesuit în acel local, nu a fost calmat nici după ce am injectat niște slănină în găină. Au urmat foarte tolerant din partea Adei, piese ca Dănuț, Somnul națiunii, Darnic mai mult decât harnic la unison cu publicul, până la Labrador cu Apolodor.

Seara a început să se strice atunci când sunetul s-a lăsat de tot, o jignire la adresa cântăreței, care cu greu mai suporta condițiile din local “Aer nu, lumină nu, sunet nu…”. Până când, pe bună dreptate s-a ridicat și a plecat dezamăgită de local, cât și de publicul care nu permitea desfășurarea unui concert.

A urmat imediat intervenția unui domn burtos, care prin nesimțirea lui exagerată, se scuza pe sine “Ada Milea a fost plătită să vină în această seara, știa foarte bine ca la ora 23 nu se pot face probe de sunet, și-a asumat acel risc”. Domnu, domnu!!! Dar muzica de la barul de jos de ce se auzea? De ce barmanii sunau din clopoțel în timpul cântării? Bineînțeles a primit o porție bună de huiduieli și înjurături, cam puține după părerea mea pentru tupeul cu care a spus acele lucruri. A intervenit Ada, simplu și la obiect “Eu nu am primit niciun ban de la acest local și nici nu vreau nimic de la ei”. O ceartă era dezvoltată pe “scenă”, mai mult de acel individ fără rușine decât de scumpa de Ada Milea. La insistențele publicului, începând cu o dedicație pentru acel domn, Mabogo the king of cannibal`s kingdom, au mai urmat câteva piese ale interpretei. Seara se termină brusc, solista plecând dezamăgită.

În concluzie ce s-a întâmplat în Stuf la concertul Adei Milea: multă nesimțire, atât din partea localului, cât și din partea publicului. Janis nu are clientela pentru o artistă ca Ada, era de așteptat să se întâmple ce s-a întâmplat. Cât de mult mi-am dorit să o revăd, pe atât de tare îmi doream să plec din acele condiții și dintre acei oameni.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!