WWWparty. Sau ce-mi mai amintesc de el

Home $ Articole $ Editorial $ WWWparty. Sau ce-mi mai amintesc de el

by | Dec 21, 2010 | Editorial

Se făcea că avea la loc la Cluj Social Media Summit. Foarte multă lume bună invitată, printre care amintim cei dintâi blogări ai țării. Aici, la summitul ăsta organizat de Revista Biz, lumea asta bună ne-a tot vorbit nouă, muritorilor de rând, cum e treaba cu online-ul și cum trebuie să ne dăm pe net.

No, toate bune și frumoase până aici, chiar educative aș zice. Asta până pe la ora 20.00. Că după aia numai educative nu putem spune că au fost unele momente.

21.15 – Intru în Gambrinus (cartierul general wwwparty) unde Daniel Rus mă întâmpină zâmbăreţ cu o bere.

21.20 – Unu zbiară că “sigur vrei să faci schimb cu mine? ești sigur, sigur? eu nu te oblig!” Era Cristian Gog care-i mentaliza pe ăia de la masa 1. Atât i-a zăpăcit de cap până s-a ales cu 50 de euro. Profit clar. Pe care l-a donat unei cauze nobile, pentru care Groparu se zbate de ceva vreme.

21.30 – Prima bere, prima cântare: Mironeasca! 10 minute mai târziu, aplaudând interpreta, Aroneț primește un nickname de la mine, să-i trăiască: Mironeț! Jumătate de oră mai târziu Mironeasca, Psaico și Fegari încă se hăhăiau din cauza asta.

21.50 – Marius Perijoc n-o recunoaște pe Zaineasca. Aceasta din urmă se oftică, da-i trece.

22.00 – Timişoreanul Ovi Sârb bagă o cântare ca-n poveștile cu feți frumoși care cântă hip-hop la chitară. Lumea se ridică. Barmanul face la fel. Eu şi regele berii în România suntem iar împreună.

22.15 – Parcă-i ceață. Da’ tot văd cum pupă Alex Ursa, voluntar, la una și-n spatele lor cum stau ilarianții. Am mers să socializez cu ei și de atunci Vlad Chichișan clar mă urăște.

22.30 – Trupa Maya întră pe scenă. Mă bucur, mai ales că am motiv cu ocazia asta să mai cer încă o bere, cu care mă plimb în mână o juma’ de oră. În timpul ăsta îl pun în dificultate pe Chinezu. Alex Ursa participă. Chinezu răspunde a doua zi pe blog și-mi dă follow pe twitter. Am dat și eu follow back, că-s băiat gigel, dar nu prea fac de asta. Chinezule să știi că am făcut o excepție pentru tine.

23.00 – Florica de la TVdece (care au organizat beuta în cârdăşie cu eBucătăria) zice ceva de unu de la Comedica. Cum că așa o să „ne” râdem, de numa. Am râs, da’ nu știu dacă de la poante sau de la bere. Oricum o fost fain tare. Mai ales după ce am consumat recuzita lui Nicu Bendea (n.r. țuică!) de 52 de grade. Am băut ca băeții și a doua zi am bocit ca femeile.

23.30 – Nu mai știu exact ce-o fost la ora asta.
00.00 – Cred că mi-am mai luat o bere și-am povestit-o cu Zicu. O fost ceva de rău la adresa blogosferei clujene care trebuie să se maturizeze că se poartă ca niște copii râzgâiați. Așa-i Zicule? Bine am sintetizat? Nu?

De aici nu mai pot să vă detaliez pe ore, dar știu că m-am închis cu Zicu în baie să povestim de online și Florica o tot venit peste noi, din gelozie cred. Până la urmă o cedat în fața femeii și-o plecat.

Singur fiind, mi-am amintit că nu m-am lăudat la soră-mea cu viitorul meu blog și-i trimit sms cu adresa. Chiar dacă e work in progress. După asta am fost mai împlinit cred, că altfel nu-mi explic cum am ajuns pe bar. Am eșuat încercând să dau vina pe Cristian Gog, despre care am zis că prin metoda Inception ne-a convins că se filmează Coyote Ugly 2.

03.00 – 03.30 Eu și Ruben am devenit maieștri iegărilor. Am mai shot-uit cu cineva câteva păhărele de licoare de aia digestivă, dar nu mai știu cu cine. Dacă citește asta îl rog să mă scuze.

04.00 – Diana Câmpean promite că-mi dă pozele pe facebook. Alea în care eram pe bar.

04.05 – Urc în taxi. 15 minute mai târziu îs acasă și frec toții pereții.

04.30 – Ea către mine: Vaai Marian! Ce puți a țuică! Eu către ea: Nu io! Că Bendea.. kjbnxajc jnj ZzzZZZzzzZZZZzzzzZZZZzzzzZZZzzz (am vrut să dau vina pe Nicu, ca un laș ce sunt, dar nu mi-a ieșit).

09.30 – Îs în redacție și indur glume cu mahmureli și beutură. De aici încolo am început să derulez filmul evenimentelor ce tocmai le-aţi lecturat. Şi da! Amintirile de genul ăsta sunt nepreţuite. Mă felicit că am ieşit din casă şi am dat mâna cu oamenii pe care i-am cunoscut prima dată în online.

Acuma, trăgând linie şi adunând totul, a fost cea mai reuşită petrecere de anul ăsta la care am asistat. Recunosc că nu am avut mari aşteptări de la eveniment pentru că am crezut că influensării vor fi de neatins. Greşit. Concluzia e că şi blogării “e” oameni, dar nu mai reţin cine a zis asta. 😀

P.S. Gabriela Matei de la Revista Biz tocmai mi-a dat un mail cu cifrele astea “Mai mult de 300 specialisti in online, bloggeri si reprezentanti ai companiilor au participat la Social Media Summit Cluj, cel mai mare eveniment regional despre online si social media. Evenimentul a inregistrat o excelenta mediatizare in mediile sociale, inregistrand timp de doua zile consecutiv hashtag-ul #smscluj pe locul 1 din Romania, peste 1100 de mesaje pe Twitter, 50 de articole pe blog si 20 in presa locala si nationala.”

Marian Hurducas

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!