Mitsoura @ IRAF

Home $ Festivaluri $ Mitsoura @ IRAF

by | May 31, 2011 | Festivaluri

Mitsoura – o voce unica pe scena International Romani Art Festival

“Este un proiect prea bun pentru a nu fi aratat si clujenilor. IRAF expune cultura roma in impostaze uimitoare iar Mitsoura este poate cel mai bun exemplu de a arata cat de departe pot fi duse limitele unei traditii. Iar asta nu doar de dragul de a le depasii ci intr-un mod autentic extraordinar. Mitsoura iti da acea vibratie anume, pe care putini artisti reusesc sa o transmita” Emilia Paunescu- vice-presedinte Asociatia Culturala Turn.

Mitsoura este un proiect muzical unic care imbina muzica roma maghiara cu radacinile orientale rezultand un amestec uimitor pe care ei il numesc “progressive electro world beat project”. Aceasta abordare inedita a stilului si preocuparea pentru complexitatea artistica sunt caracteristici care transforma Mitsoura intr–una dintre cele mai ilustre grupuri muzicale est–europene de talie mondiala.
Cu o libertate artistica impresionanta, in care percutiile indiene se impaca de minune cu tambalul si corzile balcanice dar si cu soundul electronic sau efectele vizuale progressive, Mitsoura ofera muzicii traditionale o identitate noua, prin care au reusit sa atraga atentia publicului tanar asupra valorilor culturii rome.
Amprenta caracteristica a trupei este data in primul rand de vocea inconfundabila si talentul unic al solistei trupei, Monika (Mitsou) Miczura, considerata ca fiind una dintre cele mai bune cantarete de muzica roma din lume. Cu un palmares bogat in care se numara printre altele colaborari cu regizorul francez Tony Gatlif in productii ca Gadjo Dilo sau Swing, turnee mondiale alaturi de Gipsy Kings sau Fanfara Ciocarlia, vocea Mitsourei poate fi auzita déjà in peste 100 de inregistrari din intreaga lume. Personalitatea sa artistica greu de cuprins in tipare a facut ca Mitsou sa fie desemnata “Femeia Anului” in 2002 de catre revista Cosmopolitan.

Programul oficial al zilei de sambata, 18 iunie:
# 11:00 Targ Mestesugari – Asociatia Mestesugarilor Traditionali Romi (RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii) *
# 12:00 Povesti nemuritoare cu Taraf de Haidouks (proiectie foto Ima Garmendia si Kike del Olmo – SP) – Irish Music Pub
# 14:00 Expozitie de pictura Mihai Nistor – Irish Music Pub *
# 14:30 Workshop dans cu Judit Abraham (HU) – Irish Music Pub *
# 18:00 Concert Sanziana & Andarcavar Bend (RO) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 19:00 Concert Harmonia Garden (HU) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 20:15 Concert Danube’s Banks (DE) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 21:15 Spectacol de foc – The Serious Road Trip Romania – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 21:30 Concert Mitsoura (HU) – Strada Potaissa (zidul cetatii)
# 00:00 Afterparty – DJ Gypsy Viking (CA) – Irish Music Pub

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!