Amador

Home $ Articole $ Recomandări $ Amador

by | Jun 5, 2011 | Recomandări

TIFF 2011 a inceput de vineri insa abia ieri am apucat sa vad un film pana la capat. Am ales sa vad filmul Amador (Spania, 2010) in regia lui Fernando Léon de Aranoa.

Amador a rulat la Casa de Cultura a Studentilor in prezenta unei sali mai putin de jumatate ocupata. Pacat, este un film care nu trebuie ratat la aceasta editie de TIFF. Este un film calm, subtil, discret si cu imbinare perfecta intre elemente si idei. Este un puzzle ce se termina chiar cu ultima secventa…

Filmul spune povestea unei imigrante pe nume Marcela care locuieste in Spania zilelor noastre. Pentru ca statea prost cu banii, Marcela isi gaseste o slujba de vara si urmeaza sa aiba grija de un batran bolnav pe nume Amador. Trebuie doar sa-i tina companie batranului cat timp copii lui sunt plecati in vacanta.
Marcela si Amador incep sa-si descopere secrete, in special faptul ca Marcela este insarcinata. Imediat apare un conflict in casa: moartea lui Amador. De aici incepe si partea interesanta. Marcela este supusa unui test, trebuie sa-si urmeze principiile morale si sa actioneze dupa cum ii spune constiinta sau dupa cum este obligata de nevoie. Pentru ca avea nevoie de bani decide sa-si continue activitatea zilnica si sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Pana la urma se dovedeste ca este mai bine sa astepti iar moartea nu trebuie sa puna neaparat capat vietii.
Surpriza vine spre finalul filmului cand se intorc copii lui Amador, descopera ca acesta este mort dar decid ca, pentru a beneficia in continuare de pensia lui, Marcela trebuie sa vina in continuare sa aiba grija de el.
In paralel, viata personala a Marcelei prezinta un cuplu cu secrete, o relatie cu sfarsit asteptat dar amanat.

Este un film ce vorbeste despre viata intr-un mod cat mai profund si arata ca uneori nici moartea nu poate interveni. Vi-l recomand!
Amador va mai rula astazi si vineri.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!