Toamna Muzicala Clujeana

Home $ Festivaluri $ Toamna Muzicala Clujeana

by | Sep 26, 2011 | Festivaluri

Festivalul International “Toamna Muzicala Clujeana” – editia a XLV-a – 30 septembrie – 21 octombrie 2011.

Invitaţii festivalului, veniţi atât din România, cât şi din Europa, concertează în mai multe locaţii din Cluj: la Casa de Cultură a Studenţilor, la Academia de Muzică G. Dima, la Biserica “Sf. Mihail” etc.

Toamna Muzicală Clujeană este cel mai important festival de muzică clasică din România, după festivalul internaţional bianual George Enescu.

În mod tradiţional, oferta muzicală a festivalului este eclectică atât cronologic cât şi componistic şi interpretativ. În cadrul festivalului au loc concerte simfonice, vocal-simfonice, precum şi recitaluri camerale şi solistice acoperind întreaga istorie a muzicii clasice, de la primele partituri până la compoziţii contemporane. Iarăşi în mod tradiţional, festivalul omagiază anual câte un mare compozitor, contribuind uneori la o mai bună cunoaştere a unor opere intrate într-un con de umbră.

Pe durata celor 21 de zile de festival publicul meloman va fi invitat să se reîntâlnească cu nume mari din panoplia artiştilor români. Au dat curs invitaţiei Horia Andreescu, Daniel Goiţi, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Valentin Gheorghiu, Gabriel Croitoru, dar şi muzicieni internaţionali de renume precum pianistul Freddy Kempf, Paul Mann, Emeric Kostyak sau dirijorul de origine romană Nicolae Moldoveanu (Elveţia), invitat permanent al Filarmonicii, şi Mihail Agafiţa (Republica Moldova), dirijorul permanent al Filarmonicii.

Intreg programul il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!