Anim’est la Cluj-Napoca, pentru al cincilea an consecutiv

Home $ Festivaluri $ Anim’est la Cluj-Napoca, pentru al cincilea an consecutiv

by | Oct 21, 2011 | Festivaluri

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est ajunge, în curând, la Cluj-Napoca! În perioada 28-30 octombrie, la Cinema Victoria, publicul clujean se va putea delecta cu un program special de proiecţii, adaptat tuturor categoriilor de vârstă.

Tradiţionalul follow-up-ul al celui mai important festival de film de animație din România aduce în acest an la Cluj-Napoca o parte din cele mai importante titluri prezentate in cadrul celei de-a șasea ediții a festivalului, precum cele din secțiunile Mozaic, Videoclip & Advertising sau Competiția de Film Românesc.

Mediumetrajul estonianului Mati Kütt, Cântecul Cerului / Sky Song, este un film care are toate șansele să emoţioneze publicul clujean. Aventura unui poştaş care trebuie să livreze un colet pe Lună, o călătorie în timp, prin intermediul oamenilor şi al personajelor lor, al gândurilor şi al imaginaţiei. Avem de-a face cu o vizualizare originală a gândurilor unui poştaş care îşi îndeplineşte sarcina, în ciuda tuturor problemelor şi obstacolelor.

Distins cu Premiul Anim’est 2011 pentru Cel mai bun Film Românesc, precum si cu Trofeul secţiunii Balkanimation, The Scream (România, 2011), al regizorului Sebastian Cosor, este un alt titlu care nu trebuie ratat. Spectatorii de la Cinema Victoria vor putea viziona toate cele 20 de scurtmetraje autohtone de animaţie care s-au aflat în cursa pentru câștigarea Premiului pentru Cel mai Bun Film Românesc, filme printre care se numără The Dog and a Little Bird și Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Băluță; Fresca – Blestemul lui Dragulea – scurtmetrajul lui Ion Octavian Frecea, care a avut premiera mondială în competiția Festivalului Internațional de Film de Animație Anima de la Bruxelles; Action Movie – regizat de Bogdan Mihăilescu, nominalizat anul trecut la Premiul Gopo „Tânără Speranță” pentru Grand Cafe; It’s a Living al Cristinei Zoica-Dumitru şi Growing al Roxanei Benţu, câștigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animație la Festivalul de Film Anonimul 2011.

Două dintre favoritele publicului bucureştean la actuala ediţie Anim’est, Paprika şi Naşii din Tokyo / Tokyo Godfathers, lungmetraje reprezentative ale regizorului japonez Satoshi Kon, unul dintre „monștrii sacri” ai anime-ului, dispărut în august 2010 şi omagiat de Anim’est 2011 printr-o secțiune retrospectivă, vor fi de asemenea proiectate in cadrul follow up-ului de la Cluj-Napoca.

Cei mici sunt şi ei răsfăţaţi cu cele mai savuroase titluri din secţiunea Minimest, proiecţiile pentru copii făcând parte şi în acest an din programul Anim’est Cluj-Napoca. În fiecare dintre cele trei zile ale Anim’est-ului clujean, spectatorii tineri si foarte tineri vor avea parte de pelicule de scurt şi lungmetraj, apreciate pe plan internaţional şi extrem de diverse, atât din punct de vedere tematic, cât şi stilistic.

Programul Anim’est poate fi gasit aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!