Poze: Gala de deschidere a TIFF 2012

Home $ Festivaluri $ Poze: Gala de deschidere a TIFF 2012

by | Jun 2, 2012 | Festivaluri

TIFF 2012 a pornit cu emotii, cu intarzieri, cu decizii pregatite in caz de ploaie continua dar nu si cu stangul. A fost totusi o idee buna sa se mearga pe planul initial, sa se tina evenimentul in Piata Unirii, asa cum s-a stabilit, indiferent de vremea de afara.

Cu putini stropi si un curcubeu in zare s-a dat drumul intrarii pe covorul rosu iar invitatii, oficialitatile si 1500 de spectatori au decis sa ia parte la gala de deschidere iar traditia s-a pastrat. Printre invitatii speciali s-au numarat: Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Andreea Bibiri, Ovidiu Crişan, regizorul Samuel Maoz, membru în juriul Competiţiei, fotograful Cosmin Bumbuţ, regizorii unora dintre filmele proiectate la TIFF – Daisuke Miyazaki, Philip Scheffner, Rebecca Thomas, Daniel Moshel şi Michal Kosakowski, alături de oficialităţi ale oraşului Cluj-Napoca, precum primarul Radu Moisin, Emil Boc şi Gheorghe Funar.

Albumul de fotografii al lui Şerban Mestecăneanu, “Oraşul. Oamenii. Festivalul” a fost o surpriza placuta pentru toata lumea ce a pasit in spatiul Ursus Open Air. Albumul foto este “O declaraţie de dragoste a festivalului pentru Cluj”, potrivit lui Tudor Giurgiu.

Proiecţia filmului restaurat al lui Georges Méliès, Călătorie pe Lună, şi premiera absolută a filmului Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu) au fost precedate de câteva surprize. Un making of TIFF 2011 le-a reamintit spectatorilor de momentele emoţionante sau amuzante de la ediţia trecută, iar filmuleţul câştigător realizat în cadrul concursului Experienţa ta la TIFF devine film, organizat de Sony şi TIFF, a fost proiectat pentru prima dată. Câştigătoarea este Cristina Mircea.

Totodată, scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), filmat în Cluj, cu actori clujeni, a fost proiectat la Gală. La final, micul actor Aaron Şerban a urcat pe scenă şi a salutat publicul.

Surpriza muzicala a fost oferita de orchestra Notes & Ties. Din pacate, din cauza timpului, s-a scurtat din program insa s-a oferit un spectacol deosebit.

Un alt proiect cu totul nou a fost anunţat oficial pe scena din Ursus Open Air: construirea unui studio de film în zona Lomb din Cluj-Napoca, în cadrul Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC), proiect finanţat din fonduri europene. „E un proiect care vine să împlinească aspiraţia Clujului de a fi recunoscut ca un oraş unde industriile creative sunt în mare forţă”, a spus preşedintele festivalului.

TIFF 2012 prezinte cifre mari si recorduri pentru aceasta editie: 241 de filme din 46 de tari si 492 de voluntari (cel mai tanar are 16 ani iar cel mai “matur” are 63).

Galerie foto:
Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

O alta galerie aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!