AM VĂZUT LA TIFF: Matei, copil miner

Home $ Cinema $ AM VĂZUT LA TIFF: Matei, copil miner

by | Jun 7, 2013 | Cinema, Festivaluri

Cinema Victoria a găzduit vineri, 7 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, proiecția filmului „Matei, copil miner”. După vizionare ar fi trebuit să ne întâlnim cu regizoarea filmului, Alexandra Gulea, care urma să răspundă unor întrebări, însă în urma unor probleme medicale nu a mai putut sta.

Nu trageți concluzii doar după titlu, în tot filmul nu apare vreun miner și nici Matei la rândul lui nu este unul. Ce are legătură cu mineritul este încadrarea spațială a poveștii, orașul Uricani, oraș minier aproape în paragină.

Matei, copil miner” nu e un film rău deloc, surprinde bine drama prin care băiețelul Matei trece după ce mama a plecat în Italia iar el a rămas cu bunicul. Liniștit dar un pic rebel, personajul principal nimerește să pice neintenționat în tot felul de capcane, totul culminând cu exmatricularea nemeritată.

Între el și bunic se creează o legătură strânsă, însă după boacăna băiatului încrederea se destramă. Fuga la București, incursiunea în Muzeul Antipa închis, moartea bunicului, toate acestea îl fac pe Matei mai matur, mai responsabil, mai adult deși este doar un copil.

Teo Căbuț

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!