Interviu: Teo (Claudiu Teohari)

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: Teo (Claudiu Teohari)

by | Nov 1, 2013 | Interviuri | #clujlife

In perioada 4-10 noiembrie va avea loc prima editie a Festivalului International de Stand Up Comedy la Cluj-Napoca. Programul oficial il gasiti aici.
Printre comediantii care vor urca pe scena se numara si Teo (Claudiu Teohari).

Salut,
Ceva nou?
Ce ma bucur ca m-ai intrebat. Sunt mandru sa zic ca Nimic Nou, care este si numele showului pe care l-am pornit impreuna cu Sector 7 si care a inceput sa prinda. In rest, nu.

Ce se mai intampla pe la Club 99, prin Bucuresti?
Pai, acum ca e plin sezon, showuri de stand up comedy si improvizatie, open mic-uri, showuri experimentale, plus ca am reusit sa renovam si sa schimbam ventilatia, ceea ce sunt sigur ca prezinta maxim interes pentru publicul clujan.

Eddie Izzard, Dylan Murray sau Pablo Francisco? De ce?
Asa ne-am gandit noi sa ii botezam. In rest, pentru mai multe detalii, Livehouse Comedy sunt oamenii care aduc performeri de stand up comedy si ei pot sa iti zica mai multe despre alegerile facute. Eu cred ca pana acum le-a iesit platouasul.

Cine crezi ca va fi urmatorul anuntat cu un show de standup in Romania?
Se discuta cu mai multi oameni, din cate stiu va fi, ca si pana acum, o selectie destul de diversa de performeri de prin mai multe tari.

Personal, pe cine ti-ar placea sa vezi?
Visul umed ar fi un show complet cu Louis CK, am apucat sa il vad 10 minute intr-un showcase la Comedy Cellar in New York acum niste ani de zile si e o experienta foarte tare. Din pacate, noi suntem o tara mica, care a fost foarte des cucerita si parjolita de tot felul de venetici si el nu vrea sa vina decat in tari care au catedrale mari. Asta plus faptul ca ar costa un sfert din PIB-ul Romaniei.

De ce crezi ca a durat atat pana sa vina un stand up comedian din UK sau US in Romania?
Pai a durat mai putin decat crezi, in Bucuresti se fac showuri in limba engleza cu performeri din toate colturile lumii de vreo 3 ani, la Mojo, in Centrul Vechi, si la Club 99. Am avut o perioada cand o data la 4-5 saptamani aveam un English Comedy Night si au fost pe scena oameni din UK, SUA, Noua Zeelanda, Australia si nu stiu daca o sa ma creada cineva la faza asta, dar a fost si un neamt. A durat destul de mult pana sa ajunga performeri de nivelul lui Izzard sau Francisco pentru ca piata trebuie sa creasca pana in punctul in care se justifica cheltuielile. Asta, dar si problema cu catedralele.

Cum ai prezenta scena de standup din Romania, la ora actualaCreste? Are potential sa creasca sau ramane totul pe umerii vostrii, cei care ati inceput cu Deko Cafe?
E foarte bine ce se intampla acum, sunt cateva cluburi in Bucuresti axate doar pe stand up comedy, Voyo.ro a pornit o serie de specialuri de stand up comedy din care a aparut pana acum cel cu mine, Vio si Costel – “O noapte din 99” si cel cu Andrei si Sergiu, s-a intamplat un festival de stand up comedy la Brasov – StandUp Fest care a mers bine, acum avem si FISC. Una peste alta, cred ca 2013 e cel mai bun an pentru stand up comedy de pana acum in Romania ca expunere si impact la public. Sunt multi oameni care se apuca de stand up si asta e ce ne-am dorit tot timpul, daca am fi ramas doar noi, ar fi fost rau, ciudat si ar fi insemnat ca treaba asta nu prinde la noi in tara. Asa, in schimb, semnele sunt foarte bune.

Cum se prezinta Clujul ca si public de standup?
Bine, e ditamai centrul universitar si deci sunt o groaza de oameni pusi pe distractie, ceea ce nu are cum sa fie rau. Ne simtim foarte bine de fiecare data cand ajungem prin Cluj.

Care ar fi cel mai fain public din tara si care ar fi cel mai “slab pregatit”?
Am inteles ca se prinde Internet peste tot prin tara si deci o sa raspund evaziv la intrebarea asta: ai vazut cat de cald a fost in ultima vreme in toata tara?

Ai avut la un moment dat un blog. Ce s-a intamplat cu el?
Nu era un proiect serios pentru mine, era doar un loc unde sa ma exprim cand imi statea ceva pe suflet. Acum fac asta mai simplu pe facebook.

Cand vii in Cluj, unde obisnuiesti sa iesi?
Janis-urile toate, Booha si sunt obsedat sa mananc la Napoli Centrale.

Cu Teo ne vedem pe 5 noiembrie la CCS.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!