500 de persoane vor forma un labirint viu în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului 18+

Home $ Festivaluri $ 500 de persoane vor forma un labirint viu în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului 18+

by | Mar 31, 2014 | Festivaluri, Știri Cluj

Încă o dată festivalul 18+ invita publicul clujean la o experienţă totală. Cea de-a doua ediţie a evenimentului urmează să se desfăşoare la fel ca anul trecut în perioada 17-18 mai. Timp de două zile, pitorescul Deal al Cetăţuii din Cluj-Napoca devine gazda celor mai provocatoare proiecte artistice din întreaga lume.

Antrendând o mică armată de artisti în programul său, 18+ aduce instalaţii care-ţi vor năuci simţurile, un carusel muzical sofisticat care îmbină nume cunoscute ale scenei internaţionale cu proiecte underground pline de sevă, expoziţii atipice, spaţii artistice colaborative, animatori de toate culorile şi workshopuri cât se poate de inventive.

Labirintul viu

Dacă anul trecut am construit în incinta festivalului un labirint multisenzorial de 600mp dedicat folclorului, pe care l-am şi plimbat mai apoi prin ţară adunând în total mai bine de 20 000 de vizitatori, anul acesta labirintul din cadrul 18+ prinde şi mai multă viaţă. La propriu! Nu mai puţin de 500 de persoane vor forma pereţii labirintului din cadrul celei de-a doua ediţii 18+.

Pereţi care şoptesc, pereţi care cântă, pereţi care se contrazic la infinit până totul devine absurd şi nu mai ştii în ce direcţie să apuci, sau care vorbesc în zeci de limbi străine, pereţi care te apasă cu privirea şi alţii care îţi arată spatele în tăcere, pereţi în care poţi să intri şi alţii cu care te poţi juca, pereţi care arată cât de diverşi dar în acelaşi timp solidari putem fi. Culoarele labirintului sunt la fel de imprevizibile şi pestriţe ca şi firea omului. Ne vor face să râdem cu gura până la urechi sau să ne emoţionam până în vârful unghiilor.

Mai mult, traseul labirintului viu este foarte provocator ca nivel de dificultate. Labirintul este viu nu doar prin faptul că este format din oameni, ci şi prin faptul că forma sa este într-o continuă schimbare. Culoare se închid şi deschid în timp real înaintea şi în urma vizitatorului astfel încât traseul parcurs de un om nu este acelaşi cu cel parcurs de altcineva care îl vizitează, să zicem, peste jumătate de ora, şi chiar acelaşi vizitator, dacă decide să se întoarcă din drum s-ar putea să nu mai găsească aceleaşi căi deschise.

Poţi şi tu să fii parte din labirint

Dacă ideea unui labirint viu îţi face cu ochiul, poţi şi tu să fii parte din el. Începând de astăzi, performeri profesionişti şi oameni gata să creeze o experienţă unică celor din jur sunt invitaţi să se alăture iniţiativei. Înscrierile se fac la adresa [email protected]. Mai multe detalii despre condiţiile de participare găsiţi pe site-ul festivalului, www.18plusfestival.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului www.facebook.com/18plusfestival.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!