Programul lunii aprilie REACTOR

Home $ Articole $ Programul lunii aprilie REACTOR

by | Apr 8, 2014 | Articole

Pentru luna aprilie, vă propunem un program structurat pe diferite platforme. Pe lângă platforma principală dedicată spectacolelor de teatru, lansăm MiniReactor – cu activități și spectacole pentru copii, SoundReactor- – platformă dedicată muzicii, precum și HappeningReactor – care include o serie largă de evenimente, de la proiecții de film la vernisaje și expoziții. Pe lângă acestea, lansăm ReactorLiber prin care ne propunem ca în fiecare lună să inițiem un dialog între artiști și public sub forma unor ateliere deschise și în același timp să oferim câteva inside-uri din ceea ce știm noi să facem cel mai bine.

Focul Viu, vineri 11 aprilie, ora 20.00

concert de promovare al ultimului album – Trupul de foc – al trupei băimărene de folk, Focul Viu.

prototip. înserare, sâmbătă 12 aprilie, ora 19.00

este dialogul poetic între Alex Văsieş şi Ştefan Baghiu, doi poeţi tineri români. până acum vocile lor nu s-au întâlnit public niciodată în maniera aceasta. acum, secvenţe luate din poemele băieţilor şi puse pe imagini de Robert Gavrilescu. din volume şi pe din afara lor, poeme care vorbesc despre memorie ca despre singura formulă poetică. sau despre amnezie, în egală măsură. construit într-un cuplu rural-urban (fiecare se foloseşte aici de una dintre tematici), proiectul vine ca o continuare a volumelor poeţilor (“Lovitura de cap”, “Spre Sud, la Lăceni”) şi cuplează vizual filmuleţele întâmplătoare. practic, un dialog nesfârşit despre sexualitate, focalizare şi lumină. lucruri uitate în memorie şi reactualizate spontan.motto: „Ce jos era cerul cu luminile lui, ce excitaţi şi frumoşi noi toţi în blînda lui strânsoare.” AV

Poeticum 1: sKaun Art, marți 15 aprilie, ora 19.30

colocviu de poezie. Un concept semnat Dorel Găină.

Poeticum 1: sKaun Art reprezintă o întâlnire între poezie și instalație, propusă de domnul profesor univ. dr. Dorel Găină. Proiectul sKaun Art este o invitație de a lua parte la o călătorie magică în lumea posibilului, de a da un alt sens – aflat sub semnul vrăjii lucrurilor umile și banale, asemeni Micului Prinț al lui Saint-Exupery. Scaunul poartă însemnul umanității noastre prin destinația foarte diversă și încărcătura simbolică bogată atribuită, dar totodată ar putea fi imaginat deopotrivă și ca un obiect zoomorf, animal-insectă cu patru/ trei picioare.

Generația androgină, miercuri 23 aprilie, ora 19.00

expoziție-vernisaj de Lucian Szekely-Rafan

Expoziția își propune reconsiderarea portretului coroborând clasicismul renascentist, straniul boschian și ermetismul suprarealist într-o formulă care frizează estetica urâtului. Generația androgină numește un timp al izolării ființei în propria carcasă. O vârstă a uniformității și a “omului fără însușiri”, în pofida cărora arta reușește să ghideze ochiul privitorului spre decriptarea frumosului.

Dristor, joi 24 aprilie, ora 19.00

proiecție mediu-metraj, dramă, România, 2014

regia: Ioan George Pancencu, scenariu: Ioan George Pancencu și Adrian Drăghia

cu: Gabriel Sandu, Vlad Basarabescu, Iulia Dumitru, Adrian Hostiuc, Teodora Păcurar, Ioan Paraschiv

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!