Caravana estica TRANSEUROPA

Home $ Party $ Caravana estica TRANSEUROPA

by | Apr 24, 2014 | Party

Caravana estica TRANSEUROPA  Gradina Fluture / acoperis, Str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Party cu DJ Cris, de la ora 21:00 la etajul 1 al Fabricii de Pensule.

Intre 25 aprilie – 5 mai, sase caravane vor calatori prin Europa pentru a interactiona cu diferite grupuri care militeaza pentru democratie si egalitate pe plan local si European. Caravana de est va pleca din Cluj-Napoca si se va indrepta spre Sud spre Bulgaria si Grecia.

Evenimentul de lansare al Caravanei va avea loc la Cluj-Napoca vineri, 25 aprilie,la Gradina Fluture, str. Henri Barbusse nr. 59-61, începand cu ora 19:30. Echipa va fi prezenta pentru a discuta despre initiativa lor. Discutiile vor fi urmate de un cocktail si o petrecere cu DJ Cris (ora 21:00) la Fabrica de Pensule, etajul I, la aceeași adresa.

Echipa caravanei va vizita tabara de la Pata Rat cu ajutorul partenerilor Pata Cluj / Napoca Rat (25.04), iar ulterior Rosia Montana si localitatea Pungesti (26-27.04) pentru a documenta demersul persoanelor din zona pentru protectia mediului, apararea bunurilor comune si protectia drepturilor minoritatilor. In Romania, va mai fi vizitat si Bucureştiul unde va avea loc un eveniment de promovare a solidaritatii cu comunitatea LGBT organizat in colaborare cu Asociatia ACCEPT Romania (28.04).

In Bulgaria, membrii caravanei vor vizita reteaua “Bread House” in Gabrovo (29.04), apoi vor lua parte la activitatile de Ziua Muncii din Sofia (30.04-01.05) si vor intalni grupuri locale care promoveaza solidaritatea fata de minoritati.

Caravana va porni apoi catre sudul Greciei, in Thessaloniki (2.05) pentru a descoperi initiative de activism urban. Va urma Katerini (3.05) unde echipa proiectului va afla mai multe despre Bucataria pentru Solidaritate. Ultima locatie de pe harta caravanei de est este Atena (4.05) unde vor fi organizate cateva evenimente ce vor avea ca tema fenomenul migratiei si criza din Europa.

Puteti afla mai multe detalii despre traseul caravanei pe pagina www.citizenspact.eu!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!