The Maze Runner – cinepreview

Home $ Cinema $ The Maze Runner – cinepreview

by | Sep 17, 2014 | Cinema

The Maze Runner – un fel de Lord of the Flies + The Hunger Games

The Maze Runner este primul film din luna septembrie care merită atenția mai multor cinefili. Nu e chiar pentru orice fel de cinefili, deoarece pe alocuri poate părea adolescentin, dar e perfect pentru cei care iubesc aventura presărată cu suspans și niște elemente misterioase ce trec dincolo de legile fizicii. În regia lui Wes Ball, un debutant în spatele camerelor de filmat, dar un tip cu ceva experiență când vine vorba de efecte vizuale, The Maze Runner este adaptarea unui roman de succes a cărui acțiune se petrece în viitor și se axează pe destinul lui Thomas, un adolescent care se trezește brusc înconjurat de alți adolescenți de vârsta lui într-un spațiu sălbatic delimitat de niște ziduri de piatră uriașe. Amintirile și, odată cu ele, identitatea trecută, par să fi dispărut ca prin ceață, dar se pare că nimeni din acest loc misterios nu-și mai amintește nimic din ceea ce a fost înainte să ajungă aici. Libertatea se află dincolo de aceste ziduri, dar ca să treacă de ele Thomas și cu noii să prieteni trebui să parcurgă un labirint plin de mistere și de pericole.

Elementele misterioase fac deliciul filmului, dar și efectele vizuale. Tematica adolescentului ales, care trebuie să lupte pentru libertate împotriva unui sistem autoritar sau a unor forțe misterioase, e deja la modă de câțiva ani (The Hunger Games, Divergent, Ender’s Game și alte) dar cred că încă se poate exploata cu succes această felie cinematografică. Distribuția filmului nu are nume importante, însă povestea și acțiunea pot compensa acest lucru.

The Maze Runner are premiera pe 19 septembrie și poate fi văzut cam în toate cinematografele din țară. Sfatul nostru e să nu-l ratați mai ales dacă vă place aventura, presărată cu mistere și niște efecte vizuale destul de bine realizate.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

The Maze Runner
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!