#Reactor – Octombrie 2014

Home $ Articole $ #Reactor – Octombrie 2014

by | Oct 4, 2014 | Articole

Luna aceasta, teatrul e la loc de cinste in Reactor: avem spectacole proprii, coproductii si spectacole invitate, pentru toti cei care au resimtit vara ca pe o pauza prea lunga intre stagiuni. Nu uitam insa nici de Sound Reactor sau de iubitorii de pictura, iar prin intoarcerea Reactor Social, intoarcem reflectoarele spre public si incercam sa ne cunoastem mai bine.

Programul lunii octombrie

9 octombrie, ora 20:00
POKER
dupa romanele Poker si Poker.Black Glass de Paul Cosa
dramaturg: Adriana Hagan

Regia: Leta Popescu
Cu: Valentin Oncu, Paul Socol, Doru Talos

Poker este un spectacol pilot demarat in cadrul proiectului De la proza contemporana la spectacol prin sustinere reciproca, proiect care isi propune intalnirea dintre tineri scriitori si companii de teatru independente. Avand la baza romanele Poker si Poker.Black Glass ale lui Bogdan Cosa, spectacolul Poker il are in prim plan pe Tudor, un tanar de douazeci si ceva de ani, surprins in cateva momente definitorii din viata lui de adult, si propune o structura dramatica moderna, familiara spectatorului contemporan de teatru.

10 octombrie
ora 15:00
KILLED BY FRIENDLY FIRE (FOC DE VOIE)
de Stefana si Ioan Pop-Curseu
O productie independenta in partenariat cu Facultatea de Teatru si Televiziune, UBB Cluj, Asociatia Persona, ImagineTact

Regia: Stefana Pop-Curseu
Cu: Ionut Caras si Cristian Grosu

Asezat in cerc, in jurului unui spatiu de joc simbolic, publicul este chemat sa asculte povestea unui tanar mestesugar reintors la casa parinteasca pentru a-si regasi rostul in lume. Arta figurinelor de hartie pe care o practica ii aduce o prietenie nesperata, intr-un context social instabil, sub presiunea constanta a progresului economic. Ce se intampla insa cand nu se joaca dupa aceleasi regului, cand constiinta tace sub talpa avutiei, cand aproapele nostru deschide focul fara somatie? Si daca e doar vesnica poveste a pactului cu raul in necunostinta de cauza? O poveste dintotdeauna si de pretutindeni.

ora 20:00
FOTOGRAFII CU CLOVNI INVIZIBILI
de Val Butnaru

Regia: Alexandru Arion
Cu: Ingrid Robu

Spectacolul prezinta ultimul clovn, ultima unitate ramasa vizibila a unui Circ devenit invizibil, clovn care se gaseste in mijlocul unei lupte: aceea a actorului abandonat. Actorul nu mai are pentru cine juca personajul Clovnului Trist si, din disperare, va incerca sa atraga publicul, invizibil si inexistent, de partea lui. Lupta lui este zadarnica, dar credinta in ceea ce face nu ii permite sa vada realitatea.

12 octombrie, ora 20:00
STATUIA LIBERTATII V. 2.0
de Vasily Sigarev

Regia: Alexandru Arion
Cu: Alexandru Arion, Razvan Banut, Ingrid Robu

„Phanom Pains” (Durerea Fantoma) apare de obicei la oamenii care au avut membre amputate, si se manifesta prin mancarimi si dureri groaznice in zonele lipsa. Intrucat membrele lipsesc, ele nu pot fi tratate, iar bolnavul trebuie sa invete sa traiasca cu durerea, pentru ca inca nu exista un tratament pentru acest simptom. Toate personajele spectacolului sufera de acesta lipsa, si, fiecare in felul sau, incearca sa ajunga la fericire.

17 octombrie, ora 20:00
JUST PUSH PLAY
Spectacol de improvizatie

Cu: Bogdan Radusescu, Matei Rotaru, Dragos Muscalu, Robert Pavicsits

Totul se construieste pe loc, fara regizor, fara scenariu. Telecomanda e in mana publicului. So… JUST PUSH PLAY!

18 octombrie, ora 20:00
SUB REFLECTOR

Cu: cetatenii orasului Cluj-Napoca
Coordonator: Cristian Ban

Sub Reflector isi propune sa intermedieze o intalnire intre cetatenii Clujului, intre cei aflati mereu in public, care au simtit macar o data nevoia sa se urce pe scena, si cei care isi doresc sa ii cunoasca mai bine pe oamenii alaturi de care traiesc in acest oras. Rand pe rand, vor intra Sub Reflector oameni ale caror pasiuni sunt reale, nelucrate, nealterate de sisteme educationale, multe dintre ele prezentate pentru prima si, poate, ultima oara in fata publicului.

24 octombrie
Ora 19:00
VERTICAL
Vernisaj de pictura

De Ania Irimies

Ora 20:00
INDIE FOLKER
Concert

25 octombrie, ora 20:00
In 4D
de Alexa Bacanu

Regia: Ovidiu Caita
Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Talos

Cat de mult din ce stim despre iubire e informatie preluata din fictiunile altora si cat e realitate personala? Exista vreo diferenta intre cele doua? „In 4D” urmareste modul in care patru personaje isi creeaza si interpreteaza viata si relatiile prin prisma filmelor preferate. Realizand mai mult sau mai putin ce li se intampla, ele se indragostesc, se despart si se urasc, adoptand roluri care sunt imitatii ale altor roluri, produse straine ale unor autori necunoscuti, care devin insa formatoare de perceptii, conceptii si prejudecati.

26 octombrie, ora 20:00

POKER
dupa romanele Poker si Poker.Black Glass de Paul Cosa

Regia: Leta Popescu
Cu: Valentin Oncu, Paul Socol, Doru Talos

30 octombrie, ora 20:00
9 DIN 10

Dramaturgia: Ana Cucu-Popescu

Regia: Leta Popescu

Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Talos

Chestionand limbajul specific cartilor motivationale, 9 din 10 este rezultatul unui proces de lucru de tip devised theatre, avand la baza un scenariu colectiv, bazat pe improvizatiile actorilor, coordonat de dramaturgul Ana Cucu-Popescu, sub regia Letei Popescu. Spectacol revine toamna aceasta intr-o formula noua, cu locul lasat liber de plecarea Luciei Marneanu ocupat de Doru Talos.

31 octombrie, ora 20:00

LIGHTS OUT

Concert indie/psychedelic

Cu: Teodora Retegan – voce, chitara
Andrei Sincraian – chitara
Oana Pop – tobe
Andrei Bobis – chitara, kalimba

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!