Ecologie mentala şi leadership organizaţional

Home $ Articole $ Ecologie mentala şi leadership organizaţional

by | Oct 10, 2014 | Articole

Asociaţia “Why Not Me” organizează pe data de 25 octombrie 2014 a treia conferinţă pe tema “Ecologie mentala şi leadership organizaţional în sprijinul unor companii sustenabile”.

Evenimentul are loc la Cluj, la Hotel Premier, Str Donath Nr 100, între orele 9:00 şi 17:00. Înscrierile se fac online, pe site-ul whynotme.ro, iar taxa de participare este de 450 RON.

Ce este ecologia mentală şi cum poate fi folosită de companii
Sintagma “ecologie mentală” a fost introdusă, in urma cu cateva decenii, de Gregory Bateson în cartea sa “Steps to an Ecology of Mind”. Aceasta presupune distingerea și inlăturarea barierelor pe care oamenii le au in exprimarea potențialului lor si luarea de actiuni benefice pentru ei și evident, pentru compania unde lucrează.

Ideea care stă la baza conferinţelor Why Not Me este că investiţiile companiilor în dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor nu dau rezultatele aşteptate. Conform fondatoarei asociaţiei, Connie Larkin, “acest lucru nu este cauzat de lipsa de pregătire a celor care oferă programe de informare, de lipsa de iniţiativă, oportunităţi sau cunoaştere a situaţiei resurselor planetare, ci de faptul că oamenii nu sunt sunt prezenti, nu sunt inspirati şi nu aleg sa puna în aplicare ceea ce află”.

Connie Larkin, lector cu experienţă internaţională în dezvoltare personală şi educaţie ontologică, prin conversațiile generate în cadrul conferinței, creează un spațiu în care poate avea loc o schimbare de atitudine: “Ca oamenii să ajungă de la a nu ști sau autosuficienţă la responsabilitate, integritate şi acţiuni corelate cu acestea din urma”, spune ea, “este nevoie de o schimbare de perspectivă, de o transformare în modul de gândire”.

Scopul acestor conferinţe este ca acele persoane care vor și sunt deschise unei schimbari de perspectivă să înceapă să ia acțiuni benefice lor și mediului înconjurător, în mod conştient, pentru că așa aleg și nu în mod automat, impus, sau ca trebuie.

Beneficiile participării la conferinţă
• oferirea unor instrumente pentru, sau chiar o schimbare de atitudine, care se manifestă prin acțiuni benefice atât pentru ei, cât şi pentru compania pentru care lucrează;
• oferirea unor instrumente prin care locul de muncă să poată fi transformat într-un spaţiu caracterizat prin autenticitate, integritate, colaborare, energie şi bucurie de viaţă;
• oferirea unor instrumente prin care angajaţii să poată integra sustenabilitatea în afacerea pentru care lucrează, contribuind alături de conducere la succesul implementării acesteia.

Programul conferinţei
Conferinţa va fi structurată în două părţi:
În prima parte, Connie lucrează efectiv cu participanţii, care pot avea experienţa, în prezent, a ecologiei mentale; de asemenea descoperă singuri ce beneficii aduce aceasta, atât la nivel personal, cât şi la nivel profesional.

În cea de-a doua parte, se disting şi se dau deoparte barierele care îi opresc pe oameni să aplice ceea ce ştiu şi să-şi asume “leadership” la lucru şi în viaţa lor personală.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!