Agnus Dei @ Teatrul Naţional “Lucian Blaga”

Home $ Articole $ Agnus Dei @ Teatrul Naţional “Lucian Blaga”

by | Feb 16, 2015 | Articole

AGNUS DEI
de John Pielmeier
traducere de Anca Florescu și Costin Manoliu
regia: Cătălin Bocîrnea

scenografia: Carmencita Brojboiu
muzica: Șerban Ursachi
maestru de lumini: Jenel Moldovan

Distribuţia: Martha Livingstone, medic psihiatru — Irina Wintze; Maica Miriam Ruth, maica superioară a mănăstirii — Miriam Cuibus; Agnes, călugăriță — Alexandra Tarce; Maria Pandrea (voce).

De ce „uneltele“ de care omul poate să uzeze: simpatia, iubirea, iubirea necondiționată, comunicarea, empatia nu sunt epuizate între oameni înainte ca aceștia să i se adreseze lui Dumnezeu?
De ce un copil inocent, care este molestat de către propria mamă nu este luat în grijă de societate, ci este trimis să se raporteze direct la Dumnezeu?
De ce nu se poate găsi un echilibru între știință și credința în Dumnezeu, în așa fel încât cele două să ofere o soluție pentru salvarea unui copil traumatizat?
Credința nu este o convingere pe care o dată ce ai dobândit-o rămâne nealterată de realitățile pe care le trăiești?
Cât de departe ne poate duce nevoia neîncetată de certitudine? Un miracol ar fi ca nevoia de certitudini să dispară. Dar oare cine am deveni? Răspunsul se află ascuns în fiecare dintre noi.
Povestea lui Agnes este o povestea adevărată, „relatată“ de către dramaturgul John Pielmeier printr-o dramă psihologică și filosofică foarte intensă. Totul este trecut prin prisma filtrului interior al personajelor, care se destăinuie și se dezvăluie punându-și întreaga experiență de viață și întregul suflet, sub lupă, în slujba aflării unui adevăr supus relativității.
Cătălin Bocîrnea

Preţul biletelor:
15 lei;
7,5 lei – reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!