Open Data Day Hackathon

Home $ Știri Cluj $ Open Data Day Hackathon

by | Feb 18, 2015 | Știri Cluj

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Datelor Deschise, Simplon România şi The Sponge – Media Innovation Lab organizează Primul Hackathon dedicat Datelor Deschise la Cluj

Ziua de datelor deschise se desfăşoară atât în Cluj cât şi la Bucureşti, dar şi în alte 120 de orașe din întreaga lume. Open Data Day Hackathon face parte dintr-o serie de maratoane de programare care promovează reutilizarea datelor deschise pentru dezvoltarea aplicațiilor în folosul cetățenilor. Evenimentele se adresează deopotrivă programatorilor cu experiență, studenților, elevilor interesați de domeniul IT, web-designerilor, activiștilor, îmbinând expertiza tehnică și cunoașterea problemelor cetățenilor.

Specialişti din diverse domenii se întâlnesc la hackathon pentru a transforma o idee într-un proiect în doar 48 de ore. La eveniment sunt așteptați până la 100 de participanți care vor scrie aplicaţii, elibera date, crea vizualizări și publica analize folosind datele publice deschise. Open Data Day Hackathon reprezinta prima acţiune din cadrul unor evenimente organizate de Simplon România împreună cu The Sponge – Media Innovation Lab care au ca scop încurajarea adoptării politicilor de date deschise din partea administratiilor locale, regionale și naționale.

Printre invitații speciali ai evenimentului se află și Adrian Magdaș, Superdesk Developer la Sourcefabric, un softwear open-source dezvoltat de jurnaliști pentru jurnaliști. El va vorbi despre avantajele utilizării și construirii de open source.

“Aceste acţiuni promovează folosirea datelor publice în scopul cetăţenilor. De aceea avem nevoie de susţinerea administraţiilor locale şi regionale, a companiilor şi a cetăţenilor. Dincolo de munca programatorilor e nevoie de implicarea activă a tuturor actorilor care pot influenţa procesul de eliberare, publicare şi procesare a datelor deschise.” a declarat Roxana Rugină, CEO Simplon România.

Dacă ai o idee pentru care ai nevoie de cunoștintele și aptitudinile unor programatori, cartografi, activiști sau jurnaliști pentru a se materializa poţi înscrie proiectul tău aici până pe 20 februarie. Evenimentul este gratuit şi deschis tuturor celor care vor sa participe cu sau fără o idee, făcând parte dintr-o echipă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!