Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta!

Home $ Cultural $ Expozitii $ Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta!

by | Feb 24, 2015 | Expozitii

Goethe-Zentrum / Centrul Cultural German Cluj-Napoca și Friedrich-Ebert-Stiftung România prezintă expoziția itinerantă „Pentru o democraţie activă – împotriva extremismului de dreapta!“. Vernisajul va avea loc în data de 26 februarie 2015, la ora 18, la Casa TIFF, în prezența lui Cristian Chiscop, coordonator de program la Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Expoziţia, care este un proiect comun realizat de Friedrich-Ebert-Stiftung România şi Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel”, informează asupra formelor pe care extremismul de dreapta le îmbracă și asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru fiecare cetățean și pentru societate în ansamblu. În același timp, încurajează cetățenii români să se implice în sprijinul democrației și al drepturilor omului. Prin intermediul a 17 panouri mobile, sunt discutate întrebări precum ”Ce este democrația și cum o putem trăi și pune împreună în practică?” sau ”De ce este extremismul de dreapta atât de periculos?”.

În cadrul evenimentului, va avea loc și o conferință în data de 5 martie, în sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca, începând cu ora 13:30. Vor lua cuvântul: MATTHIAS JOBELIUS (reprezentant al Friedrich-Ebert-Stiftung în România și Republica Moldova), RALF MELZER (coordonator al proiectului Împotriva Extremismului de Dreapta, Friedrich-Ebert-Stiftung / Forum Berlin), ALEXANDRU FLORIAN (director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel, București), MICHAEL SHAFIR (profesor emerit, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) și CRISTIAN CHISCOP (coordonator Program, Friedrich-Ebert-Stiftung România).

Cele 17 panouri vor fi expuse în diferite locații din Cluj-Napoca, printre altele și la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, unde elevii vor putea participa la workshop-uri pe tema extremismului de dreapta. Activitățile pentru tineri vor fi coordonate de Judith Rahner, responsabil educațional la Fundația ”Amadeu Antonio” din Berlin și de Cristian Chiscop, coordonator de proiecte la Friedrich-Ebert-Stiftung din București.

Expoziția se adresează adulților și tinerilor peste 14 ani și poate fi vizitată în perioada 26.02 – 22.03.2015, în următoarele locații din Cluj-Napoca:
26.02 – 04.03.2015: Casa TIFF
05 – 08.03.2015: Muzeul de Artă
09 – 13.03.2015: Liceul Teoretic Avram Iancu
16 – 22.03.2015: Cinema Mărăști

Intrarea este liberă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!