Cum să devii un vegetarian echilibrat

Home $ Articole $ Cum să devii un vegetarian echilibrat

by | Mar 23, 2015 | Articole

În scopul de a dobândi o stare generală de bine, spre care tinde oricine, din ce în ce mai multe persoane decid să își îmbunătățească viața, adoptând o alimentație vegetală. Nimic greșit până acum. Dar, dacă decizi să devii vegetarian, vegan sau raw-vegan, trebuie să știi că nu este de ajuns să excluzi carnea din coșul tău de cumpărături, ci și că trebuie să o înlocuiești cu ceva care să îi ofere organismului tău ce are nevoie pentru a funcționa optim, astfel încât schimbarea să fie una în bine. În mai bine.

Prin urmare, lunea aceasta vom discuta despre vegetarianism și despre principalii pași în a deveni un vegetarian “cu acte în regulă” și cu alimente necesare “la bord”.

Pentru început, vom trece în revista două dintre principalele beneficii ale vegeterianismului:

  1. Ne ferește de boli: atât de  boli cauzate de dietele bogate în grăsimi, ca de exemplu bolile de inimă și de cancer, cea mai răspândită și temută boală a timpurilor noastre, cât și de bolile cardiovasculare cauzate de colesterol (ăla rău) și grăsimi saturate din carne.
  2. Ne ajută sistemul digestiv: din cauza lungimii intestinelor gros și subțire ale oamenilor, care sunt lungi, carnea pe care o ingerăm stă în intestinele noastre mult timp, vreme în care aceasta putrezește și creează toxine, suspectate a fi cauza cancerului de colon și a sporirii efortului ficatului care are funcția de eliminare a toxinelor.

Acum că am evidențiat câteva dintre principalele beneficii ale vegeterianismului, o să enumerăm ce nu ar trebui să faci ca un “proaspăt” vegetarian:

  • sa nu mănânci prea puțin: majoritatea persoanelor au tendința, atunci când devin vegetariene, să mănânce aceeași cantitate și varietate de alimente ca înainte, exceptând carnea, problema principală fiind aceea de senzație de nesațietate și asta nu pentru că mâncarea vegetariană nu este la fel de sățioasă ca cea care conține carne, cum se spune în popor, dar pentru că varietatea de fructe, legume și semințe, în general cea de alimente, trebuie crescută și la fel si cantitatea lor.
  • să nu mănânci numai salate și cartofi, deci mâncăruri confortabile: în momentul în care se renuntă la carne prima tendință este aceea de a mânca numai mâncăruri uzuale, clasice, precum celebrele salate și nelipsiții cartofi, dar lista cu mâncăruri vegetariene simplu de făcut și încântătoare la vedere și la gust, este atât de lungă încât poți experimenta o varietate chiar mai mare decât atunci când consumai alimente de proveniență animală.
  • să nu îti asculți organismul: este cea mai mare greșeală pe care o poți face când vine vorba de tine, pentru că întotdeauna acesta îti va spune de ceea ce are nevoie. Dar nu lua poftele ca pe un semn că organismul tău are nevoie numai de ceva anume, în schimb dacă ești atent la ceea ce conțin alimentele de care ți-e pofta poți să descoperi adevăratele “ingrediente” de care are nevoie organismul tău.

De mici copii ni se spune că trebuie să avem o dietă echilibrată. Corect până aici, dar, după cum spune “lumea”, această dietă trebuie să conțină și carne. Nu negăm faptul că din carne ne luăm proteine, dar nu este singura sursă din care ne alimentam organismul cu aceste substanțe. Proteinele, de o calitate mai bună, datorită faptului că nu conțin toxinele și colesterolul associate cărnii, sunt de găsit din abundență în regnul vegetal. Iată 3 dintre ingredintele vegetale-sursă de proteine:

  1. fasolea: este una dintre cele mai importante legume bogate în fibre, fier, potasiu și acid folic. 100 de grame de fasole îți aduc  5-7 grame de proteine.
  2. tofu: în 100 de grame de tofu găsești 9 grame de proteine, ceea ce face această brânză vegetală o optiune sățioasă.
  3. orezul: în 100 de grame de orez se găsesc 7 grame de proteine și 86,6 grame de glucide.

Din variatul și încântătorul de simțuri meniu vegetarian, vegan și raw-vegan al restaurantului Samsara Foodhouse, vă recomandăm ca produse cu un conținut ridicat de proteine: Chili-ul vegetarian, Scramble-ul de tofu și Orezul marocan.

Un vegetarianism echilibrat vă doresc,
Sorina Stancu.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!