Interviu: Face Today

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: Face Today

by | Apr 3, 2015 | Interviuri | #clujlife

Astăzi facem cunoștință cu Arnold, Bator, Elod și Peter, membrii trupei Face Today.
Recent s-au întors dintr-un turneu european, s-au calificat la prima finala GBOB România iar ieri au fost anunţaţi la Boiler Stage în cadrul Electric Castle Festival.

De cand aţi început să cântaţi împreună sub numele de Face Today?
De 3 ani cântăm în formula asta, din februarie 2012 mai exact, când ni s-a alăturat şi Peter la tobe, de atunci formăm acelaşi grup.

Ce ne puteţi spune, pe scurt, despre trupă şi unde vă putem asculta?
Trupa a fost fondată în Odorheiu-Secuiesc iar incepând din octombrie 2014 toți ne-am mutat la Cluj-Napoca, de atunci considerăm Clujul ca fiind domiciliul trupei. Muzica noastră e influențată de artiști care abordează genurile Indie, Blues-Rock și Garage. În general descriem stilul nostru ca fiind un fel de new wave rock n’ roll.
Până acum am publicat un EP, numit Private Section care conține 4 piese, și este disponibil pe iTunes, Deezer și pe canalul nostru de Youtube.

Aţi participat recent la Global Battle of the Bands. Cum s-a desfăşurat competiţia şi care sunt rezultatele?
Competițiile de genul acesta oferă mereu oportunități bune trupelor de începători, iar în ceea ce privește desfășurarea concursului, suntem foarte mulțumiți, pentru că a fost o competiție corectă, din care am reușit să ieșim ca una dintre finalistele etapei, astfel am primit premii foarte importante și valoroase care ne vor ajuta mult în progresarea noastra ca trupă.

Pe lângă titlul de finaliști GBOB Romania 2015, ați primit și șansa de a concerta la Electric Castle. Cum vi se pare festivalul? Ati participat la primele editii?
Încă nu am participat ca trupă, asta va fi prima oară, dar deja abia așteptăm.
Este un festival foarte simpatic, cred că nu e o exagerare să zicem că momentan este cel mai mare festival din România, cu un line-up extraordinar.

Ce pregătiți pentru perfomance-ul de la EC?
În câteva săptămîni lansăm un EP cu 5 piese, pe care le-am înregistrat de câteva săptămâni. Este important pentru noi să facem un concert de calitate, astfel ne vom dedica timp in perioada urm[toare pentru a găsi locul potrivit al pieselor noi în set-listul de vară.

Cum vi se pare scena live din Cluj-Napoca şi care sunt trupele voastre preferate?
Scena este foarte variată ca public, fiindcă avem mulți tineri din toate colțurile țării, asta în cursul anului academic. Cât despre artiștii din Cluj, sunt mulți artiști remarcabili pe care îi stimăm şi care abordează diverse genuri, cum ar fi de exemplu trupa Lights Out!, Theory of Mind sau Stereotrombone.

Când nu aveţi concerte, pe unde obişnuiţi să ieşiţi în Cluj?
Atât de multe localuri faine există în orașul acesta că nici nu are sens să încep să le enumăr. În general ieșim la concertele trupelor locale sau la evenimente mai mari în oraș. Ne place mult să petrecem timpul și în spațiile publice, cum ar fi parcuri sau locuri ca cetățuia.

Recent v-aţi întors dintr-un turneu care a inclus oraşe din Romania şi Ungaria.
Cum a decurs totul? Ce peripeţii aţi întâlnit pe traseu?

În primul rând a fost o experiență incredibilă cu foarte multe invățături pentru viitor. Suntem mândri de ce am putut să realizăm, pentru că a fost organizată în totalitate de chitaristul trupei (Előd Lukácsi). A fost primul turneu în viața noastră pe care l-am avut până acum, a fost prima oara când toți am fost departe de acasă.
Am ajuns până în orașul Graz din Austria, am susţinut numeroase concerte în Ungaria după care ne-am întors în România și am avut încă trei concerte, chiar și la Cluj, şi pot spune că dintre toate concertele, cel din Cluj a fost unul dintre cele mai memorabile.

În următoarea perioada unde vă putem auzi live?
În perioada următoare ne ocupăm mai ales de finalizarea și publicarea pieselor pe care le-am menționat mai devreme, după care pregătim sezonul de festivaluri. Avem deja niște date stabilite la festivalurile din Ungaria, sperăm să ajungem la cât mai multe evenimente și din România. De altfel, orice eveniment la care vom participa va fi anunțat din timp pe pagina noastră de facebook, acolo unde ne pot urmări toți cei care sunt interesați de noi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!