Recenziile lui Șnur: cantina FSPAC

Home $ Articole $ Editorial $ Recenziile lui Șnur: cantina FSPAC

by | Apr 23, 2015 | Editorial

Probabil cea mai modernă dintre cantinele studențești, în ton cu aspectul FSPAC. Te simți ca într-o universitate modernă de afară. Scaune drăguțe, design minimalist, desene și mesaje multiculturale și, să nu uităm, două plasme uriașe pe pereți. Funcționează în regim de semi-autoservire, adică stai la coadă și comanzi ca la șaormerie, iar la final îți duci tava în locul pentru tăvi. Ca la celelalte cantine, reducerea e de 20% pentru studenții UBB, dar sincer, ajunge să arăți a student ca să beneficiezi de ea.

Meniul ales de mine a fost o ciorbă de vită, piure de cartofi cu carne, varză călită și o gogoașă. Ciorba s-a prezentat destul de bine, consistentă și cu tot ce trebuia; m-a amuzat că avea ingredientele tăiate în lung sau cubic, ca în supele de la restaurantele chinezești. Pentru o cantină era un pic mai scumpă, având în vedere că la Agronomia sau și Litere găseai ciorba la 2 lei, dar față de un restaurant e foarte rentabil.

Felul doi nu m-a dezamăgit, deși piureul era cam rece; în rest, scăldat în sos, apetisant, iar cărnița – gustoasă. Varza călită era ok, dar mi-am dat eu seama nu mai am loc de ea și am gustat doar un pic. Un mic dezavantaj la FSPAC e că pentru un „fel doi” complet în sensul în care suntem noi obișnuiți (carne + ceva), cele două sunt separate, astfel încât și costul crește. Dacă treci peste asta, nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată ceva nașpa acolo.

În fine – ce e mișto la cantina FSPAC sunt specialitățile de desert pe care le au de obicei, cum ar fi gogoașa de ieri, la 1.5 lei. În rest, nici sucurile din comerț (Cola, Schweppes, etc) nu-s scumpe, toate fiind la 3 lei. O ofertă foarte atractivă sunt ștrudelele sau iaurturile, care păreau apetisante și erau toate între 1,5 și 2 lei. Dar ele urmează data viitoare.

Costul total cu reducere a fost 12,9, adică ciorbă, cartofi, papricaș, varză, două chifle și o gogoașă.

În concluzie, e o cantină faină, unde vii cu drag și stai într-o atmosferă relaxantă. Sunt prize, este wifi și ești înconjurat de discuții care mai de care, studențești sau business, de advertiseri și viitoare piariste. Baia imită modelul cafetăriei – și ea e ultramodernă și curată.

Plus
– mâncare delicioasă, ciorbe făcute cum trebuie
– condiții de calitate, priveliște plăcută
– ștrudelele și iaurturile nesperat de ieftine
– wifi gratis

Minus
– nu-i chiar aproape de centru și chiar de la sediul FSPAC trebuie să mai urci
– nițel mai scumpă la unele mâncăruri față de Agronomia

Așadar, cantina FSPAC are de la mine tot 4/5 furculițe, pentru că face să merite din plin mica diferență de preț.

Cantina FSPAC
str. Minerilor nr.85 (la subsolul hotelului)
Orar: 08.00-18.00 (recomandat să nu ajungeți mai târziu de 15.30 dacă vreți să prindeți bunătățile)

Citește aici ce a mai scris Șnur.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!