De consumat…înainte de yoga

Home $ Articole $ De consumat…înainte de yoga

by | May 4, 2015 | Articole

Alimentația este o parte esențială a formării întregului denumit sănătate. O alta, tot principală, este activitatea fizică. Stilul de a mânca și sportul sunt două elemente interdependente ale stării de bine a organismului nostru. Ambele necesită practică regulată.

Astăzi, evidențiez legătură armonioasă, ce există între alimentația vegetală și yoga. Yoga, în sistemul său tradițional, are la bază respectul față de anumite precepte privitoare la etică, care poartă numele de yama și niyama. Yama, ce reprezintă anumite rețineri, înfrânări sau cumpătări, cuprinde câteva principii esențiale, printre care mitahara sau dieta cumpătată. Această lege implică evitarea mâncatului prea mult, dar și prea puțin, și, totodată, implică folosirea doar a alimentelor pure.

Adesea, tindem să mâncăm prea mult, precum și să consumăm mâncăruri care nu sunt bune pentru sănătatea noastră. Însă, deținând controlul asupra apetitului nostru, punând în practică mitahara, putem controla și alte tendințe instinctive, deci ne ajută să ne stăpânim deplin organismul. Lecția pe care ne-o predă această yama este să ne bucurăm de alimentele vegetariene bune pentru sănătate care ne vitalizează corpul, să evităm să mâncăm porcării (junk food), să bem în cantități moderate, să mâncăm regulat, doar când ne este foame (dacă nu ți-e a mânca un măr, atunci nu ți-e foame, într-adevăr), într-un ritm chibzuit, niciodată între mese, într-o atmosferă tulburată sau când suntem supărați, agitați ori enervați.

În continuare, vă voi recomanda câteva alimente pe care e bine să le consumați înainte de yoga:

  1. Banane – datorită conținutului de potasiu, care lucrează împreună cu sodiul, vă vor menține hidrați pe parcursul antrenamentului, iar, mulțumită magneziului, ajută la prevenirea crampelor musculare.
  2. Migdale – în afara minunatului fapt că țin foamea la distanță, conțin o pondere optimă între proteine și grăsimi sănătoase care păstrează nivelele de energie la înălțime.
  3. Ovăz – stabilizează zahărul din sânge și susține sănătatea oaselor, prin magneziu.
  4. Curmale – vă ajută să nu vă simțiți zăpăciți sau aiuriți în mijlocul orei de yoga și sunt înțesate de proteine și fibre care să vă alimenteze de la un capăt la celălalt al activității.
  5. Smoothie verde – este un mod grozav de a vă stimula energia rapid înainte de începerea yogăi. Este ușor digerabil și vă încarcă bateriile cât ați zice smoothie.

Luând în calcul aceste alimente numai bune de savurat înainte de a practica yoga, vă recomand câteva produse ce le conțin și sunt de găsit în meniul restaurantului Samsara Foodhouse: “Banana sharp” – pentru banane, “Aloe’s gift” – pentru curmale și „Green smoothie” – pentru smoothie.

Să vă fie hrana și sportul de sănătate,
Larisa.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!