Incantations on Bela Bartok @ Opera Maghiară

Home $ Articole $ Incantations on Bela Bartok @ Opera Maghiară

by | May 12, 2015 | Articole

Teodora Enache, unul dintre cei mai notabili artiști de jazz din România, revine cu un nou concept muzical menit să provoace publicul la o experiență artistică impresionantă. Spectacolul „Incantations for Bela Bartok” va fi prezentat, în premieră la Cluj, pe scena Operei Maghiare.

Teodora Enache îl are ca partener în această călătorie de explorare a rădăcinilor muzicale pe Theodosii Spassov, muzicianul bulgar care a readus în sfera muzicii contemporane unul dintre cele mai vechi instrumente din lume, cavalul. Spectacolul se dorește o inedită expunere  a muzicii lui  Bela Bartok, aducând alături de comorile folclorice  culese de compozitor  suflul nou  al incantației heterofonice.

Teodora Enache a creat, de-a lungul timpului, parteneriate artistice unice, cu artiști precum Stanley Jordan, Benny Rietveld , Guido Manusardi , Darius Brubeck, Johnny Răducanu, Marius Mihalache și foarte mulți alții.  Proiectul pe care îl lansează acum, împreună cu Theodosii Spassov, este, în fapt, recrearea unei întâlniri muzicale atât de obișnuită, cu secole în urmă, în spațiul Dunărean.

Biletele pentru „Incantations for Bela Bartok”  se găsesc deja în vânzare la casa de bilete a Operei Maghiare din Cluj Napoca, birourile Diesel Club (Piaţa Unirii 10) și online, în reţeaua Eventim (www.eventim.ro). Prețul biletelor este între 27 și 98 de lei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!