10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în octombrie

Home $ Articole $ Recomandări $ 10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în octombrie

by | Oct 5, 2015 | Recomandări, Știri Cluj

Trecem la hainele de sezon, scoatem umbrelele, ne bucurăm că s-au întors studenții și ne pregătim de cel mai aglomerat trafic. Nu așteptăm perioada cu ceață a la Cluj, dar abia am așteptat luna octombrie și oferta de evenimente care să ne scoată din casă, indiferent de vreme.

Octombrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an, în ceea ce privește numărul de evenimente din oraș, numărând câteva festivaluri cu tradiție, dar și concerte mari sau chiar evenimente de business.

Am răsfoit calendarul și am notat 10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în luna octombrie!

Începem cu TiMAF – Transylvania International Music and Art Festival, un festival cultural complex care a ajuns la a 5-a ediție. Primul eveniment din cadrul TiMAF a avut loc săptămâna trecută la Euphoria Music Hall, iar până la finalul lunii ne așteaptă o serie de evenimente diverse, de la mult așteptatul spectacol Lord of The Dance, până la spectacole de stand-up comedy sau o simfonie a filmelor.

Anul acesta, km 0 al festivalului este pavilionul “Concept Space” situat pe bulevardul Eroilor. Participanții sunt așteptați să ia partea la o serie de evenimente interactive, pop-up party-uri, discuții cu vedete naționale, workshop-uri tematice și alte evenimente interesante. Un element de noutate pe care TiMAF și-l propune pentru aceast an este organizarea celui mai mare Halloween Party din Transilvania, ținutul original al contelui Dracula.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

timaf 2015

Toamna Muzicală Clujeană este cel mai important festival internaţional de muzică clasică din România, după festivalul internaţional bianual George Enescu. Ediția cu nr #49 a început încă din 30 septembrie, însă mai aveți timp până la finalul lunii să prindeți cel puțin un concert. TMC va cuprinde 16 concerte în locații diferite, iar prețurile biletelor la concerte sunt de 20, respectiv 10 Lei.

Mai multe despre această ediție puteți afla din acest interviu. Fiți cu ochii pe pagina lor de facebook, evenimentele se anunță cu câteva zile înainte iar biletele se dau repede!

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania este un eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală. Orașul a fost deja împânzit de cărți, probabil ai găsit și tu una pe strada, într-un copac, sau chiar pe parbriz. Cea de-a treia ediţie se va desfășura în centrul orașului, ca în fiecare an, iar programul de anul acesta numără invitați de onoare, dar și artiști care vor concerta pe scena amplasată în Piața Unirii.

Urmăriți pagina lor de facebook pentru noi detalii.

carte

MIORITMIC este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică electronică din această toamnă. A 3-a ediție va avea loc în weekend-ul 9-11 octombrie, numără ~30 de artiști și un program pe 3 scene, în fiecare seară. Abonamente în avans pot fi cumpărate până pe 8 octombrie la prețul de 90 Lei, online sau de la Club Midi. Printre headlineri se numără Loco Dice, Paco Osuna, Netsky, Nastia, Rhadoo și Prâslesh. Printre cei >12.000 de partipanți cât s-au anunțat pe facebook sigur se numără și prietenii tăi.

Comedy Cluj este un festival deja de cu tradiție la Cluj, anul acesta ajungând la ediția cu numărul #7. Deși organizatorii promit cea mai atractivă ediție de până acum, momentan știm doar despre Gala de deschidere din 16 octombrie, ce va avea loc la Cinema Florin Piersic. Pe pagina de facebook nu s-au anunțat prea multe detalii sau evenimente, dar cel mai probabil că vom afla curând programul complet.
Biletele vor fi puse spre vânzare din 7 octombrie, după cum scrie pe site, însă momentan nu s-au anunțat prețurile oficiale.

comedy cluj

Chitaristul Joe Satriani ajunge în premieră la Cluj! The Shockwave Tour include show-ul de la Sala Polivalentă din 13 octombrie. Prețurile biletelor pornesc de la 95 lei și pot ajunge până la 165 pentru primele 4 categorii, sau chiar 225 la VIP.

Din sfera culturală trecem în zona business. TeCOMM este unul dintre cele mai importante evenimente de eCommerce din Europa de Est, ce va avea loc în perioada 21-22 octombrie la Grand Hotel Italia. Această ediție va reuni marii jucători din comerțul electronic românesc precum IKEA, MasterCard, Cargus, FAN Courier, Mobil Pay, Altex. Detalii despre bilete găsiți aici.

tecomm

Ne întoarcem la Sala Polivalentă, de data aceasta pe 23 octombrie la cel mai mare retro party din România. A șaptea ediție Transylvania Music Event aduce la Cluj, pentru prima oara în Transilvania, artiștii care au definit muzica anilor ’90. Sala va fi împărțita în 3: zona Golden Circle (în fața scenei), zona VIP (separeu VIP în tribună), zona generală (sală + tribună minus zona Golden Circle). Biletele la Golden Circle sunt la prețul de 99 Lei și pot fi achiziționate de pe biletmaster.ro.
Nu uita de concursul în desfășurare.

we love retro

Pentru cei care nu au reușit să ajungă la Festivalul George Enescu de la București, Muza Events pregătește pentru finalul lunii octombrie un concert special al Orchestrei Române de Tineret. Invitații speciali sunt pianista Olga Scheps și violonistul Roman Kim, care vor concerta pe 25, respectiv 26 octombrie la Auditorium Maximum. Bilete găsiți pe biletmaster.ro, dar grăbiți-vă pentru că mai sunt puține disponibile. Cu siguranță acest video vă va convinge.

orchestra romana de tineret

Ultima recomandare din lista celor 10 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în octombrie iese puțin din sfera evenimentelor cu care ne-am obișnuit la Cluj. Deși a fost programat în primăvară, DreamHack a fost reprogramat pentru 29 octombrie. Locația rămâne aceeași (Sala Polivalentă) și se anunță foarte mulți gameri participanți. Între timp se pare că evenimentul a fost mai bine pus la punct, au apărut mai mulți parteneri și sponsori, iar pe forumurile de specialitate doar despre asta se vorbește. Pe facebook s-au anunțat deja peste 6000 de participanți.

dreamhack

Voi ce alte evenimente recomandați pentru luna octombrie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!