Cifre și bilete. Primele detalii despre UNTOLD 2016

Home $ Festivaluri $ Cifre și bilete. Primele detalii despre UNTOLD 2016

by | Oct 21, 2015 | Festivaluri, Știri Cluj

Ediția a doua UNTOLD Festival va avea loc în 4-7 august 2016, iar biletele vor avea o politică de preț asemănătoare cu cea practicată în 2015, prețurile crescând progresiv, pe măsură ce se apropie festivalul sau sunt dezvăluiți artiștii care formează line-up-ul. Primele 5000 de bilete vor fi puse în vânzare vineri, la ora 18.00, doar pentru fanii pre-înregistrați, iar prețul unui abonament este 222 lei, plus taxe Eventim.

Din punct de vedere al stilului muzical, UNTOLD va rămâne un festival mainstream în preponderență dedicat Electronic Dance Music, cu un line-up format din cele mai bine cotate nume ale momentului regăsite în topurile muzicale internaționale. Pe lângă asta, noutatea ediției următoare este faptul că vom încerca să mizăm și pe muzica și artiști live, chiar dacă va fi necesară pregătirea a două set-up-uri diferite de scenă și necesar tehnic.

Prima ediție UNTOLD aduce în Cluj-Napoca nominalizări și premii internaționale

Pe lângă impactul pe care l-a avut la nivel local, UNTOLD Festival duce numele orașului nostru în competiții internaționale de prestigiu. European Festival Awards a nominalizat festivalul clujean la două categorii în competiția europeană și anume: Best Major Festival și Best New Festival, având concurente festivaluri cu tradiție precum Tomorrowland, Sziget sau Exit. UNTOLD festival a fost o experiență inedită și nouă pentru fanii care ne transmit că au trăit la Cluj-Napoca cele mai intense 4 zile de festival.

Campania Pay with Blood, pe care UNTOLD Festival a derulat-o în colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS) și McCann București, a fost răsplătită la una din cele mai prestigioase competiții și gale ale comunicării, Golden Drums din Portoroz, cu două premii Silver Drum, la categoriile New or innovative și PR.

UNTOLD 2015 AftermovieThe wait is over! This is the moment we’ve been all waiting for!#UntoldFestival #UntoldHeroesDirected by: Laviniu Lazar [S-I-M]DOP: Daniel Dan [S-I-M]Camera:Iancu MoraruTudor TurturicaClaudiu MorarCatalin DardeaAdrian BacneanuFlorin OlteanuBogdan DuminciucEduard SchneiderIoana CutugnoClaudiu MargineanSorin SabauAerials:Paul MijoiuCalin SapunaruCatalin DardeaMircea SabauSebastian BujaLaviniu LazarEdit:Calin SapunaruDaniel DanLaviniu LazarProduced by: Lazar – stories in motion

Posted by Untold Festival on 21 Octombrie 2015

UNTOLD 2015 în cifre 

25% din biletele și abonamentele festivalului au fost vândute în Cluj-Napoca, având astfel un festival la care au participat în fiecare zi aproximativ 15.000 de clujeni, iar restul de 45.000 de oameni au venit la UNTOLD din afara Clujului; aproximativ 15% străini.

În cele 4 zile de festival, cei 180.000 de turiști, veniți din afara Clujului (trafic general) au cheltuit în medie 100 de euro pe cazare, masă și diverse sesiuni de shopping, rezultând o infuzie de capital de 18 milioane de euro în plină perioadă a verii. Mai mult, 2 milioane de euro au fost banii cheltuiți în Cluj de către clujeni, care au decis să lase o parte din bugetul de concediu chiar în orașul lor. În plus, peste 3 milioane de euro au fost banii investiți în comunitate de sponsori și parteneri prin prezența lor în festival, ținând cont de fee-uri, costuri logistice, operaționale și resursa umană.

Un efectiv de 3000 de taxiuri au fost 24h pe stărzile orasului, raportând încasări neobișnuite perioadei de vară. Compania de Transport Public Cluj-Napoca declară încasări de peste 15.000 de euro în cele 4 zile de festival.

Au fost monitorizate 23 de posturi TV naționale, 12 posturi de radio naționale, peste 500 de publicații naționale și locale print și peste 33.000 ziare și platforme online, care au generat doar în ultimele 3 luni dinainte de start, peste 13.000 de știri despre UNTOLD Festival.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!