Clujul Inclusiv @ Iulius Mall

Home $ Articole $ Clujul Inclusiv @ Iulius Mall

by | Oct 23, 2015 | Articole

Clujul Inclusiv

Clujenii sunt așteptați până duminică la un târg inedit, unde vor fi expuse spre vânzare produse realizate de persoane din categorii defavorizate. Târgul de Economie Socială Clujul Inclusiv aduce în atriumul de la Iulius Mall peste 20 de organizații și asociații din România a căror activitate principală este integrarea socială a persoanelor cu dizabilități, tineri din centre de plasament, persoane din centre de zi ori aflate în închisoare.

Timp de trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să interacționeze cu participanții, să afle mai multe despre produsele create, precum și despre activitatea lor. Printre participanți este și Irina Maria, un copil în vârstă de nouă ani, din Pitești, care suferă de trombofilie severă cu trei mutații genetice și are nevoie de tratament în Italia. În ciuda bolii, Irina Maria este o pictoriță foarte talentată, iar creațiile sale pot fi admirate și cumpărate la târg.

Târgul de Economie Socială Clujul Inclusiv va fi deschis de vineri până duminică (23-25 octombrie), între orele 10.00 și 22.00. Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 12.00, în atriumul Iulius Mall. Tot mâine, de la 13.00 la 15.00, și sâmbătă, între 17.00 și 19.00, se vor desfășura și programe artistice susținute de participanți: dansuri, scurte scenete, activități interactive.

Economia socială este la început de drum în România și include forme de organizare precum cooperative, societăți mutuale, asociații și fundații. Aceasta nu urmărește obținerea de profit, așa cum este cazul economiei de piață, ci vizează îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de oportunități persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!