Războiul în Afișul Polonez @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ Războiul în Afișul Polonez @ Muzeul de Artă

by | Jan 17, 2016 | Expozitii

Războiul în Afișul Polonez. Colecţia Krzysztof Dydo

Inaugurarea oficială a expoziţiei va avea loc joi, în prezenţa domnului Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez din Bucureşti. Expoziţia rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 21 februarie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

În istoria internațională a afișului, afișele care prezentau teroarea războiului și cele care avertizau împotriva acestuia au apărut în multe țări, întâia oară în timpul primului război mondial. După încheierea războiului, consecințele acestuia nu au fost uitate, un exemplu reprezentativ pentru acea perioadă devenind afișul lui Kaethe Kollwitz „Nie wieder Krieg”.

Expoziția prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca – „Războiul în Afișul Polonez. Colecţia Krzysztof Dydo” -, organizată în colaborare cu Institutul Polonez, are un caracter retrospectiv, relevant pentru perioada 1939-2014. Este compusă din două părți distincte. Prima cuprinde afișe dedicate anilor 1939-1945, izbucnirii războiului, masacrului de la Katyń, lagărelor de concentrare, revoltei din Ghetoul din Varșovia și Insurecției Varșoviene, cea de-a doua reunește afișe din perioada 1955-2014, dedicate apărării păcii, conflictelor internaționale și diferitelor forme de terorism contemporan.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!