5 idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților

by | Feb 9, 2016 | Recomandări

Duminică este, din nou, acea perioadă a anului pe care unii abia o așteaptă, iar de care alții fug ca la maraton. Inimioare, plușuri, ciocolată, oferte, bilete, spectacole – toate au invadat realitatea cotidiană și îndeamnă la făcut cadouri între iubiți ori planuri de petrecut timp împreună în magica zi-seară-noapte de 14 februarie.

Dincolo de a fi îndrăgită sau nu, sărbătoarea este, cu siguranță, controversată. În mileniul trei ea nu depășește nivelul strategiilor de marketing, mulți considerând-o ceva comercial, însă alți mulți găsesc măcar un sâmbure de adevăr în simbolistica legendei ce sta la baza zilei de Sfântul Valentin.

Se spune că… pe vremea romanilor, bărbații nu mai voiau să meargă la război și preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor, astfel că fiul împăratului a interzis căsătoria în Roma. Însă un preot creștin, Valentin, continua să oficieze căsătorii în mare taină; fiul împăratului a aflat, l-a arestat, propunându-i să renunțe la credință și să devină soldat roman, căci îi plăcea personalitatea lui. Bineînțeles – ca în orice legendă tragică – preotul a refuzat. El a fost întemnițat și condamnat la moarte, iar executat (probabil) pe 14 februarie.

Pentru iubitorii sărbătorii, cererea și oferta sunt deopotrivă îndestulătoare. Noi am alcătuit o listă cu recomandări posibile în Cluj-Napoca, menite să scoată cadorisitul și cadorisitorul din rutina zilnică.

ziua indragostitilor

Petreceți Ziua Îndragostiților în familie
Probabil că printre cuplurile cu cea mai mica rată de adopție a sărbătorii se numără cele cu familie și copii, care ajung să neglijeze distracția în umbra ideii că e perfect normal ca prioritățile să se schimbe. Așadar, cei de la Pensiunea La Mesteceni propun o serie de evenimente tematice, organizate săptămânal, menită să ofere relaxare și răgaz de povești părinților în timp ce copiii se vor bucura de distracția și atenția cuvenită.

Căci acolo vor fi animatorii de la Fantasmagia, care îi vor distra pe cei mici prin spectacole de scenă, ateliere și jocuri, în timp ce restul familiei se poate bucura de masă, alături de prieteni, soți, bunici. Unde mai pui că bucătăria este atent supravegheată de vigilența lui Cristian Tătaru și Tudor Marcu? Evenimentul îl găsiți aici.

Vă așteptăm cu două variante de meniu cu preparate alese și un meniu gustos și hrănitor, special pentru copii. – Ioana Oprea, manager pensiune

Oferă-i un cadou dulce
O a doua idee de Duminică bine petrecută este în compania unei cutii de praline Leonidas. Aș încerca să explic cam cât de bună este ciocolata Leonidas, dar cred că aș eșua exemplar. O să spun doar că e ciocolată belgiană produsă din cacao pură 100%, chiar în Belgia, si livrată în România pentru a face oameni fericiți.

Recomandarea acestei perioade este colecția Leonidas Coeur: cutii elegante de catifea sau metal cu asortimente de 9, 14, 16 sau 29 praline belgiene, deja alese ori customizate pe baza dorințelor. Dacă totuși nu vreți inimoare, găsiți tot felul de alte opțiuni, de la cutiuțe muzicale umplute cu praline până la cutii de bijuterii cu același conținut dulce. De avut în vedere faptul că se recomandă consumarea în 8 zile de la achiție, ca ciocolata să nu-și piardă din proprietăți. Găsiți ciocolateria pe strada Universității 2.

Ieșiți la cină sau prânz în doi, pe acorduri de muzică live
O rezervare la restaurant este o sugestie la fel de potrivită, în special dacă nu aveți un obicei format de a ieși seara în oraș. Restaurant Livada răsună săptămânal de acorduri ale muzicii live, iar vinerea din weekendul dedicat îndrăgostiților nu trebuie să facă excepție. Andras Varga vine cu un recital de guitar flamenco care nu poate decât să topească inimi. Nu uitați de rezervare! Duminică va fi sesiune de piano bar, iar de muzică live la Livada puteți avea parte și în timpul săptămânii la prânz, marți și miercuri.

Savurați-vă cafeaua la balconul unui apartament din centrul orașului
Știm cu toții că să fii turist în orașul tău nu este deloc o practică nouă, camerele la hotel fiind închiriate în avans pentru orice gen de ocazie care merită sărbătorită într-un cuplu, în funcție de componența acestuia. Însă unitățile standard de cazare sunt, de cele mai multe ori, lipsite de personalitate și situația mai poate fi salvată doar de trandafiri, căpșuni și șampanie… pentru unii.

Câți v-ați gândit să închiriați, în schimb, un apartament de lux (prin AirBnb) chiar în Cluj, fie pentru o noapte ori un weekend? Opțiuni sunt pentru toate bugetele, atmosfera va fi mult mai destinsă, boemă și chic, și recunoașteți că ideea e originală. Veți avea conținut de Instagram pentru tot restul săptămânii și nu te mai stresezi cu curățenia de a doua zi 🙂
Am scris aici despre câteva opțiuni tare cochete.

Ieșiți din oraș, plimbați-vă de mână prin locuri noi
O variantă deloc de neglijat este o vizită la Salina Turda, locul subteran regăsit prin publicații și topuri internaționale de turism. Încă sunt multe persoane care nu au văzut amenajarea salinei modernizate, iar experiența merită trăită cu desăvârșire. Chiar dacă nu aveți mașină, sunt opțiuni de transport, iar acolo nenumărate activități de care să vă bucurați. E ca un mic parc de distracții sub pământ, dar mai ales un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare.

Încă nu sunteți convinși cu ce vreți să vă surprindeți jumătatea în weekendul care urmează? Abonamente la reviste de specialitate care să înlocuiască varianta clasică a cărților, un city break organizat sau bilete de avion, bilete la festivaluri care încă sunt la primele praguri ale prețurilor, o ieșire la teatru/operă sau vizionarea nou-lansatului în cinematografe Deadpool – o recomandare atipică, dacă tot e film cu eroi atipic (programul aici).

Mai există și varianta petrecerilor de vineri seara din oraș: ne dăm întâlnire cu Lilith, Mihigh și Paul K la Sala Polivalentă, îl găsim în Club NOA pe Jose Maria Ramon sau dansăm la Cluj Arena. Nu uitați nici de Concertul Aniversar Gyorgy Kurtag 90 de la Colegiul Academic ori de spectacolul Peer Gynt – Rockstar de la Operă.

Stabiliți ce fel de legătură aveți cu cel vizat ca fiind destinatarul cadoului și, mai ales, ce mesaj vreți să transmiteți; creați niște ecuații, iar la final aflați necunoscuta.

Voi ce sugestii aveți pentru Ziua Îndrăgostiților?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!