Kimmo Pohjonen @ Casa de Cultură

Home $ Articole $ Kimmo Pohjonen @ Casa de Cultură

by | Mar 4, 2016 | Articole

Kimmo Pohjonen | cine-concert TIFF

Un artist excepțional, faimos pentru concertele memorabile susținute la un instrument al cărui sunet l-a revoluționat – acordeonul, finlandezul Kimmo Pohjonen revine în România, la TIFF, după concertul din 2014 de la Festivalul de Jazz de la Gărâna. „A împins limitele și a sfidat așteptările tuturor mai bine de un deceniu, creând concepte și spectacole vizuale uluitoare”, scrie „All About Jazz”.

În 2012, artistul a primit premiul Aesthetic Act of 2012 pentru un proiect cu muzicieni de stradă români din Helsinki. În același an, i-a fost acordat Ordinul Leul Finlandei/ premiul Pro Finlandia, una dintre cele mai înalte distincții finlandeze. Unic în stilul său, Kimmo Pohjonen este subiectul unui documentar proiectat la TIFF cu o zi înainte de concert, Soundbreaker (r. Kimmo Koskela). Selectat în numeroase festivaluri, filmul trece prin cariera de 35 de ani a artistului și conține interviuri, fotografii, muzică și materiale de arhivă inedite.
La TIFF, Kimmo Pohjonen (acordeon, voce, sunete) va susține concertul alături de Heikki Iso-Ahola (design de sunet) și Otso Vartiainen (design de lumini). Prețul unui bilet este 25 de lei în perioada de pre-sale, până pe 1 mai, și 30 de lei după. Poate fi cumpărat de aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!