Jazz in the Street

Home $ Festivaluri $ Jazz in the Street

by | Mar 21, 2016 | Festivaluri

Jazz in the Street 

Vrem să te scoatem în stradă în 23 aprilie și să ne bucurăm împreună de artă și de oraș în cel mai accesibil loc…chiar în stradă. Zeci de performance-uri, mini-spectacole, recitaluri și expoziții vor avea loc în cadrul Jazz in the Street pe străzile din centru și din cartierele Clujului.

Credem că arta animă orașul, iar prin Jazz in the Street vrem să descoperim și să promovăm tinerii artiști: să-i aducem mai aproape de noi și să contribuim la creșterea notorietății artei practicate de ei.

În cadrul evenimentului va avea loc concertul chitaristului Dominic Miller, colaborator al lui Sting încă din 1990 și cel care a compus numeroase piese cunoscute la nivel internațional, printre care „Shape of my Heart”. Biletele la acest concert sunt disponibile aici.

Zeci de reprezentații artistice vor avea loc sâmbătă, 23 aprilie, la Cluj-Napoca, în cadrul Jazz in the Street: e vorba despre muzică, dans, teatru, expoziții de fotografie. Evenimentul se va desfășura pe străzile din centrul orașului și în cartierele Clujului și își propune să promoveze arta și artiștii debutanți, dar și să promoveze anumite spații mai puțin folosite pentru evenimente.

Astfel, clujenii sunt invitați să-și redescopere orașul, iar cei care nu sunt din Cluj au ocazia să cunoască prin intermediul artei zone care în mod normal nu sunt pe traseul standard al unui turist.

Care sunt zonele unde vor performa artiștii
Jazz in the Street va ajunge în prima fază în cartierele Clujului. De la ora 14:00 trupa Bălașa Percussion va porni într-o caravană de percuție care va străbate cartierele Mărăști, Mănăștur, Grigorescu, Gheorgheni.
În centrul orașului, programul Jazz in the Street începe la ora 16:30, cu un moment-surpriză, iar de la ora 17:00 vor începe performance-urile de muzică, teatru și dans în zone precum Piața Mihai Viteazul, strada Andrei Șaguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.
„Jazz in the Street este un proiect foarte bine primit din toate părțile: autorități, artiști, public local, chiar și public din afara orașului. Sperăm ca prin acest eveniment să inspirăm multe alte inițiative. Am creat un traseu prin centrul orașului pe care în mod normal îl parcurgi în 25-30 minute, iar acum, dacă te vei opri la spectacole, vei face cam două ore. Nu intervenim cu prea multe decoruri sau echipamente, din dorința de lăsa arta stradală în forma ei naturală, simplă și frumoasă. Va fi o zi interesantă”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.
În Piața Mihai Viteazul și pe strada Andrei Șaguna vor fi amplasate mici scene, vor exista scaune și mini-baruri, iar aici concertele vor începe la ora 17:00. În plus, vor exista spații dedicate dansului și zone foto, precum și diverse surprize pentru participanți.

Concertul Dominic Miller&Miles Bould, sold out
Jazz in the Street se va încheia cu un concert pe care îl va susține chitaristul și colaboratorul lui Sting, Dominic Miller, împreună cu Miles Bould, în curtea Muzeului de Artă din Cluj. Toate biletele puse în vânzare pentru concertul Dominic Miller s-au epuizat. Organizatorii anunță că în cazul în care va ploua, evenimentul va fi mutat la Casa Tranzit.

Programul Jazz in the Street
14:00-17:00- trupa Bălasa Percussion pornește în caravana de percuție, în cartierele Clujului
16:30-17:00-moment-surpriză pe Bulevardul Eroilor, la fântână
17:00-21:00-performance-uri în Piața Mihai Viteazul, strada Andrei Șaguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.

Piața Mihai Viteazul
Blue Velvet
Les Nuages
Ad Libitum
Road to Freedom
Matei Codreanu Crețiu
Strada Andrei Șaguna
Ema Burz și Ilinca Forna
Andraș Varga
Rubié
Ad Libitum

Zona magazinului Play
Ansamblul Coastei
Zeki-Rum-Ba (spectacol teatru de păpuși)
Echipa Fantasmagia
Just Push Play
Adrian Strâmtu (dans step)
Cercul Întreg

Zona Eroilor
Armonic Fusion
Radu Varvari
Kalman
Road of Freedom
Gabriel Hurmuzache
Matei Codreanu Crețiu
Showberry

Zona I.L. Caragiale (Skate Park)
Școala The Beat
The Kryptonite Sparks
Bălașa Percussion
Cercul Întreg

credit foto: Alex Sava

Strada David Ferenc va fi decorată cu flori. La intersecția dintre străzile Ioan Bob și Ion Rațiu vom amenaja două studiouri foto unde publicul își va putea face poze cu diferite cadre speciale și tot aici va fi amenajată o expoziție colectivă a grupului Foto Cluj.

Casa Matei Corvin va fi deschisă, iar în curtea interioară, studenții de la Universitatea de Artă și Design vor face o demonstrație de desen cu un model.

Pe lângă scenele prezentate, pe traseu publicul se va putea întâlni cu actori, mimi, clovni, magicieni și alți invitați speciali. Unele spectacole se vor prezenta de mai multe ori, dat fiind durata lor scurtă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!