Educaţia copiilor defavorizaţi, sprijinită la Maratonul AROBS

Home $ Sport $ Educaţia copiilor defavorizaţi, sprijinită la Maratonul AROBS

by | Mar 23, 2016 | Sport, Știri Cluj

Cea de a VI-a ediţie a Maratonului International AROBS este dedicata educaţiei copiilor din familii defavorizate, lansând o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 120 de kit-uri şcolare. Participanţii şi fanii competiţiei pot să susţină copiii în încercarea lor de a termina cu bine propriul lor „maraton” printr-o donaţie, pe galantom.ro, sau oferindu-le o carte.

Cauzei maratonului s-au alăturat până acum patru ambasadori ai educaţiei: Cristian Hordilă, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Andrei Mutu, managerul proiectului I love Cluj, Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor şi actorul Bogdan Rădulescu.

„De această dată, invităm oamenii să alerge pentru educaţia celor 120 de copii vulnerabili, susţinuţi de United Way România, prin programele pe care le derulează în Cluj-Napoca. Sportul şi şcoala sunt şansa acestor copii pentru un viitor mai bun. Din acest motiv, sperăm să ni se alăture toţi alergătorii, dar şi cei care înţeleg că, fără sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizaţi se poate opri la groapa de gunoi sau în sărăcie. O donaţie pentru această cauză înseamnă o investiţie în viitor, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toţii”, a spus Horaţiu Morar, directorul Maratonului Internaţional Cluj-Napoca.

Iar pentru că alergarea şi lectura ascut simţurile, organizatorii campaniei şi-au unit forţele cu creatorii comunităţii „Cărţile pe faţă” într-o acţiune, în cadrul căreia oricine susţine această cauză poate dona o carte pentru copii. Cărţile vor fi adunate la unul din punctele de colectare, care vor fi amenajate la Casa TIFF, Cluj Arena şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”. Cei 120 de copii au fost incluşi în programul „Şcoală după şcoală”, iniţiat, cu trei ani în urmă, de United Way România.

Cea de a șasea ediție a MIACN, ce va avea loc în 10 aprilie 2016, este o competiţie cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunităţii sportive locale şi internaţionale. Competiţia face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2016, prin care asociaţia promovează, în rândul publicului larg, un mod de viaţă sănatos prin practicarea alergării sportive. Anul trecut, maratonul a reunit aproximativ 3500 de participanţi la toate probele.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!