Spaţii de coworking în Cluj-Napoca

Home $ Descoperă Clujul $ Spaţii de coworking în Cluj-Napoca

by | Mar 24, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Mă număr printre cazurile fericite care a înțeles rapid că job-ul este un element vital în Cluj-Napoca, și că doar dacă nu ești interesat să muncești nu o să găsești ceva de făcut aici. Iar după job, urmează locul de desfășurare a activității tale zilnice. Unii nu au birou, alții nu simt nevoia unuia și lucrează de acasă, iar alții nu dispun de bugetul și spațiul necesar amenajării unei astfel de încăperi. Aspect care introduce în scenă subiectul articolului de astăzi: spațiile de co-working din Cluj.

Adică un spațiu de birouri comune gata amenajate, care trebuie doar întreținute. Cum funcționează? Cercetezi oferta, decizi ce ți se potrivește (în funcție de bugetul disponibil, facilități și amplasare geografică) și îți “închiriezi” propriul desk pe ce perioadă vrei tu.

Cluj Hub, Str. Regele Ferdinand, nr. 22-26, etajul 3 din Centrul Comercial Central
Despre Cluj Hub putem spune că s-a format deja ca o comunitate și a adus mulți oameni like-minded împreună, ce au pus la cale evenimente și idei inovative. Mai mic ca dimensiune generală la început, însă suficient cât să acopere nevoile celor care aleg acest loc, hub-ul a crescut sub ochii noștri și a ajuns cel mai mare din Cluj și din țară, devenind locul care reunește cei mai mulți freelanceri din oraș.

Puteți fie să alegeți să petreceți o zi de lucru aici, fie să închiriați o sală pentru găzduirea unui eveniment. Un day pass are tariful de 11 euro, existănd și opțiunea de ”after hours pass”, valabil timp de o lună de luni până vineri în intervalul orar 4PM – 9PM, la 20 euro. În funcție de cum și unde doriți să fie localizat biroul la care lucrați, sunt abonamente între 70 și 180 de euro. Pentru organizarea de meeting-uri sau evenimente, prețul pleacă de la 11E/oră pentru o sală mică (6 persoane), și ajunge la 600 euro/zi pentru sala de conferințe (250 locuri). Mai multe detalii aici.

Cluj Cowork, Str. Emil Isac 23
Tot în zonă centrală, și-a deschis ușile în 2011 și este predominant ocupat de persoane din domeniul IT – freelanceri sau nu. Dispune de o suprafață de 400 mp, în care se desfășoară activitatea zilnică a zeci de persoane și au loc evenimente sau întâlniri diverse. Important de menționat este faptul că acest concept nu include desk-uri dedicate, ci se bazează pe filozofia hot-seat.

Abonamentele sunt cuprinse între 10 euro/zi, 160 euro/lună și 45 euro/săptămână. La fel, și aici se pot personaliza ofertele (detalii).

The Guild Hall, Str. Samuil Micu 4
Ești freelancer, iar una dintre pasiunile tale sunt board games? În această situație, te anunț cu bucurie că ai ajuns la paragraful potrivit ție. Poate îți sună cunoscut numele The Guil Hall, un spațiu dedicat iubitorilor de jocuri de masă. Activitatea sa nu se rezumă doar aici, în schimb îți poate oferi și un loc numai al tău în care să-ți desfășori task-urile în liniște. Design-ul user friendly parcă pur și simplu elimină ideea de muncă… așa cum poate o știm de la părinții noștri: solicitantă. Aici totul pare că se întâmplă într-o lungă pauză: acum lucrezi la birou, apoi te joci ceva până când te lovește din nou inspirația.

Au mai multe tipuri de abonamente deidicate necesităților tale, însă dacă vrei să beneficiezi de toate serviciile puse la dispoziție, atunci Craftsman Membership este pentru tine. Pentru o lună va trebui să plătești 399 lei, preț în care sunt incluse intrări nelimitate la board games, un birou doar al tău (disponibil de luni până vineri, între orele 10 și 18), 10% discount la achizițiile din magazin, plus free dinks și multe alte avantaje. Detalii suplimentare găsești aici.

Așadar, avantaje pentru cowork? Schimbul liber de idei cu persoane competente, abordarea multidisciplinarității – domeniile în care acele persoane lucrează sunt diverse -, un program mai strict care poate crește productivitatea, lipsa grijilor administrative și costurile reduse. Unde mai pui networking și posibilele colaborări… Dezavantaje? Probabil gradul de intimidate scăzut.

Pe voi v-ar atrage ideea sau ați adoptat deja această soluție?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!