Street Food se servește pentru prima dată la Cluj-Napoca

Home $ Articole $ Editorial $ Street Food se servește pentru prima dată la Cluj-Napoca

by | Mar 29, 2016 | Editorial

Scrisoare pentru mâncăcioși

Dragi gurmanzi,
Suntem siguri că ați căzut măcar o dată în ispita de a încerca un preparat culinar pe care l-ați zărit pe stradă. Sigur v-a atras mirosul și aspectul savuros care, în mod evident, nu aveau cum să fie ignorate. O fi bine, o fi rău? se întreabă deseori conștiința voastră -uneori- încărcată. Ei bine, despre asta vrem să vorbim! Despre plăcerea de a mânca și despre experiența culinară, dar și cea multisenzorială pe care conceptul de “street food” o poate oferi.

Și dacă tot fac citatele parte din cultura pop, trebuie să știți ce spune scriitorul american Kurt Vonnegut despre această plăcere vinovată: „Nu poţi să mănânci mâncare bună şi atât. Trebuie să şi vorbeşti despre ea. Şi trebuie să vorbeşti despre ea cu cineva care înţelege mâncarea bună şi tot ce înseamnă ea.”

Tocmai de aceea vă invităm la Street Food Festival, între 7 și 10 iulie 2016, pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, să degustăm, să experimentăm, și să ne bucurăm de tot ceea ce street food-ul ne poate oferi.

From eye to hand to mouth food
În ultima vreme am auzit tot mai des lumea discutând despre street food și despre semnificațiile acestui concept. Pe plan mondial, industria s-a dezvoltat și s-a transformat prin evenimente de referință pentru toți cei pasionați de domeniul culinar. Dar ce înseamnă, de fapt, acest concept? Street Food se bazează pe distribuirea mâncării în spații publice de către furnizori ce își au punctele de aprovizionare chiar pe stradă.

Noi credem că Street Food este ceva mai mult decât un simplu fel de mâncare pe care îl cumperi în grabă atunci când alergi între două întâlniri la muncă. Acest concept reprezintă o adevărată experiență multisenzorială, de care merită să profităm. De aici și ideea Street Food Festival. Probabil nu o să vă surprindem foarte mult dacă vă spunem că suntem și noi o echipă de gurmanzi și că iubim mâncarea, dar sunt sigură că o să vă surprindem cu un eveniment inedit. Vă invităm așadar la o plimbare delicioasă în parc în luna iulie. Vă garantăm că nu veți regreta.” – Neli Borza, Project Manager Street Food Festival

Fast Food vs Street Food
De multe ori, se crează confuzii între mâncarea de tip fast food și mâncarea de tip street food. Având ca ingrediente de bază câteva elemente asemănătoare precum accesibilitate, stand mobil, preparare rapidă și cost redus, cei doi termeni sunt deseori puși în aceeași oală… fără presiune! Însă este foarte important de menționat faptul că fast food-ul se referă la un anumit tip de mâncare, iar street food ascunde mult mai mult de atât.

Bucătăria street food este exact cea care se concentrează pe varietate și oferă clienților o alternativa pe care o caută fără ca uneori să-și dea seama. De altfel, ce altceva ne-am putea dori mai mult decât să fim martorii unui adevărat festin culinar, afară, sub cerul liber? Așadar, cu rețete tentante și un meniu extrem de ofertant, vendorii de street food vă propun o călătorie culinară ce vă va încuraja să descoperiți diferite culturi, să ascultați povești și să încercați gusturi inedite direct în orașul în care stați!

Este foarte important pentru noi ca lumea să înțeleagă că prin acest eveniment noi promovăm street food-ul drept o experiență și o abordare diferită a acțiunii de <a mânca>. Nu încurajăm un stil de viață mai puțin sănătos. Dimpotrivă. Ne dorim să avem cât mai multă diversitate, fapt pentru care am pregătit alături de partenerii noștri standuri și rețete pentru toți gurmanzii, de la mâncare raw-vegană, la idei delicioase de fripturi sau deserturi apetisante. Toate preparatele vor veni alături de o poveste și…o băutură pe măsură. Julia Child spunea că <Oamenii care iubesc să mănânce sunt mereu oameni buni>, așadar oameni buni ne vedem în parc la Street Food Festival.” – Neli Borza

Street Food a devenit deja parte din cultura marilor orașe ale lumii, fiind unul dintre elementele esențiale care dau culoare… și gust… și miros, nu doar prin prisma mâncării, ci și datorită inventivității celor ce pun creativitate și dedicare completă în sute de farfurii. Nu uitați că pentru a trăi și voi experiența, vă așteptam vara aceasta în Cluj!

Cu drag,
Gurmanzii de la Street Food Festival

Pentru mai multe detalii delicioase despre evenimentul nostru vă invităm pe www.streefoodfestival.ro

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!