Zilele Clujului 2016 – Orașul trăiește!

Home $ Festivaluri $ Zilele Clujului 2016 – Orașul trăiește!

by | Apr 1, 2016 | Festivaluri

Zilele Clujului 2016 – Orașul trăiește!
Cea de-a VI-a ediţia a Zilelor Clujului va avea loc în perioada 19-22 mai 2016. Festivalul a început în anul 2011 ca o dorinţă de sărbătoare a oraşului, a locuitorilor, o ocazie de a fi (re)descoperit de trecători şi turişti.

De-a lungul celor 6 ani, treptat, “Zilele Clujului” a devenit un festival tot mai dinamic, diversificat, interactiv şi mai ales aşteptat de clujeni. Această dezvoltare continuă se datorează în primul rând implicării comunităţii locale. Fie că au fost parteneri, co-organizatori sau participanţi, clujenii s-au bucurat alături de municipalitate și s-au implicat în toate activităţile desfăşurate, creând un sentiment de apartenenţă şi efervescenţă.

Datorită evenimentelor tot mai multe şi diversificate, a dezvoltării mediului de afaceri şi mai ales datorită implicării comunităţii clujene, oraşul creşte, cunoaşte, se dezvoltă, se bucură, explorează, TRĂIEŞTE. “Oraşul trăieşte” este aşadar tema acestui an.

Joi, 19.05.2016, Primăria Municipiului Cluj-Napoca te invită la deschiderea oficială a Zilelor Clujului. În acest an ne-am propus să aratăm tuturor că acest oraș trăiește prin tine așa că ți-am pregătit o mulțime de activități!

Hai să redescoperim copilăria teatrului românesc! Vom urmări împreună o piesă hazlie, jucăușă, care grăiește multe adevăruri despre firea românească – SÂNZIANA ȘI PEPELEA de Vasile Alecsandri. Teatrul Naţional Cluj-Napoca va ieși în spațiul public cu acest spectacol.

“E jucăuș, da, afirmă regizorul, era și vremea când se descopereau, cel puțin la noi, efectele scenice, trapa, lumina electrică, schimbatul rapid al decorurilor, coborârea din plafon. (…) noi am mers mult pe această cale [a folclorului], și nu la modul superficial, ci mai aprofundat: am ajuns la iele, la vrăjitoare, la blesteme, la legătura cu religia creștină, cu ortodoxismul. Ținta spectacolului este însă în primul rând să bine-dispună.” – Extrase din interviul realizat de Ștefana Pop-Curșeu cu regizorul Alexandru Dabija.

Sânziana şi Pepelea nu rămâne un simplu basm pentru copii, ci este citit în cheie modernă, de data aceasta într-un spectacol în Piața Unirii.

● ACCES LIBER ●

——————–

PROGRAM:
[click dreapta – open in new tab]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!