Se apropie vara! Cum putem pierde în greutate?

Home $ Articole $ Se apropie vara! Cum putem pierde în greutate?

by | Apr 3, 2016 | Articole

Sezonul cald acum începe, pregătirile pentru vară sunt în toi iar un corp suplu şi tonifiat este pe lista multor persoane care îşi doresc să facă o schimbare. Iată câteva sfaturi pentru a pierde în greutate cu uşurinţă în această vară:

1. Mănâncă mai puţine dulciuri şi alimente rafinate
Ştiţi că dulciurile şi produsele zaharoase compromit orice dietă sau încercare de a mânca sănătos. Ce puteţi face în cazul în care pofta de dulce vă controlează mereu?
O soluţie de moment ar fi să nu mai ţineţi dulciuri în casă. Nici măcar unul, de rezervă. Dacă produsele dulci nu se mai află la îndemână sau la vedere, se poate să uitaţi că vă trebuie şi astfel vor trece câteva zile bune până vă veţi aminti de ele.
Pofta de dulce intervine în momentul în care nivelul glicemiei scade. Încercaţi să aveţi 5 mese pe zi (3 principale şi 2 gustări), în felul acesta păstrând nivelul glicemiei constant, fără fluctuaţii şi cel mai probabil nu veţi mai simţiţi nevoie de dulce.
O ultimă soluţie este întotdeauna înlocuirea dulciurilor cu fructele.

2. Luaţi micul dejun în fiecare zi!
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi trebuie să fie cea mai consistentă. Dacă doriţi să nu consumaţi cantităţi mari de mâncare în ziua respectivă, micul dejun este obligatoriu.
Multe persoane sar peste această masă din lipsă de timp dar micul dejun se poate pregăti foarte uşor de seara. Puneţi la frigider un iaurt cu fulgi de ovăz şi felii de banane sau 2 ouă fierte cu puţină brânză şi o salată de crudităţi, astfel veţi avea acces dimineaţa la un mic dejun consistent, sănătos, fără prea multă risipă de timp.

3. Faceţi mai multă mişcare
Profitaţi de faptul că majoritatea sălilor de fitness şi aerobic fac promoţii, astfel vă puteţi face un abonament pentru o perioadă mai lungă de timp la un preţ accesibil. Pentru cei care nu au această posibilitate, o saltea sau un teren pe care se poate alerga la îndemâna oricui. Mai mult, acum este perioada în care se deschid ştrandurile şi bazinele, astfel că înotul va fi mai accesibil ca oricând. Mişcarea în aer liber, mersul pe jos în loc de autobuz sau urcatul scărilor în loc de luatul liftului aduc numai beneficii!

4. Mai multe fructe şi legume
În sezonul cald, supermarketurile sunt plin de legume şi fructe proaspete. Este perioada lor şi le puteţi consuma cu încredere. Puteţi consuma şi fructe sau legume congelate, prin congelare se păstrează foarte bine vitaminele şi mineralele, facându-le astfel excelente pentru o sănătate de fier.
Puteţi consuma fructe de pădure, mere, pere, ananas, mango, ciuperci, broccoli, salată verde sau oricare vă face plăcere. În plus, unele fructe exotice sunt acum la preţ foarte mic. De exemplu, avocado, care îl puteţi lua în cantităţi mai mari şi folosi pentru o multitudine de reţete.

5. Mai multă odihnă noaptea
Minim 7-8 ore de somn pe noapte pot face minuni. Un somn odihnitor vă dă putere de muncă, ajută să vă concentraţi şi întăreşte sistemul imunitar. Este important să mâncăm ultima masă cu 2-3 ore înainte de somn şi să respectaţi programul de odihnă dacă doriţi să pierdeţi în greutate.

Iulia Hădărean
Nutriţionist-dietetician
Centrul Medical Asteco
Str. C-tin Brâncuşi nr. 105, Cluj-Napoca
[email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!