Deltacraft @ Casa Matei

Home $ Cultural $ Expozitii $ Deltacraft @ Casa Matei

by | Apr 14, 2016 | Expozitii

Deltacraft 

Expoziția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi deschisă în perioada 15 – 29 aprilie 2016. Colecția a fost expusă în premieră la Vienna Design Week în 2015, iar apoi la Galeria Galateca din București și este realizată cu priceperea și îndemânarea a 11 meșteșugari și 3 designeri.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură, invocând un stil de viaţă sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

„Prin acest proiect, ne-am propus promovarea și valorificarea patrimoniului material al Deltei Dunării prin aducerea meșteșugurilor deltaice în designul de obiect contemporan. DeltaCraft este un proiect destinat, pe de o parte găsirii de soluţii sustenabile pentru integrarea pe piaţă a unor meșteșugari din această regiune, iar pe de alta de a evidenţia unicitatea ţinutului apelor Dunării prin apel la istorie și cultură, memorie și simţuri.” – Loredana Pana, Coordonator proiect Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!