4 dintre cele mai bune și rapid gătite paste din Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ 4 dintre cele mai bune și rapid gătite paste din Cluj

by | Apr 20, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Fiecare trăiește cu plăcerile lui vinovate, însă cred că este cel puțin una pe care o împărtășim cu toții: dragostea pentru o porție de paste bine făcute. Sau mai multe. De la tagliatelle, fusilli, farfalle sau penne gătite sub forma clasicelor carbonara până la rezultatul celor mai surprinzătoare experimente ale bucătarilor din restaurante renumite, parcă pastele îți bucură întâi sufletul și abia apoi stomacul.

Considerați, așadar, rândurile următoare ca fiind întâlnirea dependenților de carbohidrați anonimi… numai că a celor ce nu vor vindecare.

Pasta la vista, baby!
Micuțul loc to go de pe Barițiu 27 este casa unora dintre cele mai savuroase specialități de paste, și, deși nu i-am trecut niciodată pragul fizic, mai mult am comandat la birou, simt că aparțin lui. Unde mai pui că aici găsești unele dintre cele mai accesibile prețuri și livrare rapidă?

19 opțiuni în meniu (nouăsprezece!): tagliatelle al salmone, cu fâșii de somon afumat și sos acrișor de smântână, spinaci e gorgonzola, cu sos fin de spanac și gorgonzola, pollo e spinacio, cu pui, spanac și nucșoară, quatro formagi sau arabiata și toooate celelalte pe care le găsiți aici au prețuri de 18 – 22 lei. Nimic mai scump! Mai plătești 2 lei doar dacă dorești extra parmezan sau extra paste și gata, le iei la pachet și le savurezi în parc sau pe Cetățuie, că-s aproape.

Tortelli Pasta Bar (Virgil Fulicea, nr. 2)
Nu ai cum să te gândești la paste și să nu-ți vină instant în minte micuțul restaurant din Piața Muzeului, probabil cel mai bun local de paste din România. Acel probabil l-au adăugat ei din pură modestie, căci chiar nu e necesar să existe astfel de dubii. Cred că într-o perioadă am mâncat două săptămâni la rând de aici la masa de prânz, atât de bune sunt preparatele. Iar faptul că au open kitchen chiar îmi dă o mare încredere că sunt pe mâini bune, mai ales că am tras cu ochiul de câteva ori.

În ceea ce privește prețurile, vă dau doar câteva exemple: tagliatele con funghi misti 25 lei, gnocchi pesto 26 lei, tagliatele verdure 21 lei carbonara 25 lei, tagliatele ragu 27 lei, specialități de sezon 31-33 lei.  Nu putem uita de secțiunea ”Al forno”, cu paste scoase din cuptor – canelloni con carne, lasagna și soppresini melanzane, toate între 28 și 34 lei. Consulați restul meniului aici.

Samsara Foodhouse (Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3)
Acesta este locul în care trebuie, trebuie neapărat să duci orice persoană care te vizitează în Cluj și toți prietenii pe care îi ai, îți vor fi recunoscători. Restaurant modern, liniștit, atmosferă zen, servire bună, muzică la fel, meniu ofertant și generos, nu o să găsești niciun motiv ca să-l eviți. Este cunoscut ca un restaurant destinat persoanelor raw-vegane, dar eu cred că este perfect pentru oricine vrea să mănânce mai ușor, ordonat și sănătos.

Aveți, așadar, multe opțiuni la îndemână care fac cu ochiul, atât prin alegerile ingredientelor, cât și prin prețuri (23-31 de lei): spaghete din dovlecel cu sos de avocado, spaghete din sfeclă roșie cu pesto raw, campanelle cu broccoli și pesto, ravioli cu ricotta și spanac, paste cu tofu și smântână de caju… și altele, și altele. Detalii aici.

Hugo Restaurant (21 Decembrie 1989 nr. 77)
Reprezintă o abordare cosmopolită și nouă în peisajul restaurantelor din Cluj, care întrunește o atmosferă relaxată, chiar firească, în mijlocul unei zile cu agendă plină. Calitatea preparatelor este ridicată, și – deși localul s-a plasat în categoria restaurantelor premium, în care bucătăria românească și internațională sunt interpretate într-un mod deosebit – oferta are prețuri accesibile. Pastele (căci despre ele vorbim) încep de la 25 lei și sunt făcute în casă.

Mai exact, spaghetti carbonara 25 de lei, fettuccine cu sos de trufe 31 lei, fettuccine bolognese 25 lei, spaghetti cu prosciutto și nuci 28 lei, macheroni cu sos de ciuperci și camembert 26 lei, risotto milanezi cu spanac 27 lei. Preparatele au asocieri surprinzătoare și merită încercate. Meniu aici.

Cu siguranță vă las cu nevoia de vă convinge măcar de unul dintre exemplele date, așa că nu vă rămâne decât să vă decideți ce vreți să mâncați astăzi la prânz sau… seara, lângă un pahar de vin. Musai să spun că toate sunt prezente pe hipMenu, ceea ce înseamnă că vă puteți plasa comanda chiar și dacă mergeți în parc și vreți să le primiți direct acolo. În rest, Italia for the win! 

Voi le-ați încercat? Ce recomandări mai aveți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!