Cu ochii larg deschiși @ Bookstory

Home $ Cultural $ Carte $ Cu ochii larg deschiși @ Bookstory

by | May 3, 2016 | Carte

Cu ochii larg deschiși, de Julian Barnes

Ghidat cu drag şi discreţie de Bogdan Danielescu, te poţi bucura de o experienţă completă, senzorială şi mentală. Ne vom lăsa seduşi de aroma ceaiurilor şi de două cărţi care trebuie savurate pe-ndelete: Cu ochii larg deschiși (de Julian Barnes) și The Tea Book (de Linda Gaylard). Bogdan Danielescu este cunoscut ca şi specialist în domeniul ceaiului, dar şi pentru studiul şi pasiunea pentru istoria artei. Un rafinat povestitor al drumului ceaiului şi un fin observator al detaliilor te aşteaptă alături de Mira Marincaş la o conversaţie despre imagine şi interpretare. Din căutarea de sensuri și din iubirea pentru pictură s-a născut cartea “Cu ochii larg deschiși”. Descoperind istorii și povești, nuanțe și contururi, Julian Barnes trece dincolo de suprafețe, forme și culori. Percepția și evaluarea lui se transformă în adevărate povești și experiențe. 

“E o carte generoasă, meditativă, care trebuie citită pe îndelete. Eseurile strânse aici au prea mult clarobscur, străfulgerările lor sunt prea fascinante și legăturile pe care le face autorul sunt prea interesante ca să le parcurgi în grabă. Exact cum ar trebui să ne uităm la un tablou, nu-i așa?“ (The Independent)

Din simplitate, echilibru şi plenitudine – privite ca adevărate ritualuri ce au ca punct central ceaiul – s-a născut The Tea Book. Dacă vei răsfoi The Tea Book vei afla tot ce trebuie să ştii pentru a readuce parfumul şi ambianţa unei veritabile ceainării în casa ta.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!